Μερικά TikTok στατιστικά

Το TikTok ξεπέρασε πλέον το Facebook σε αξία, καθώς τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2023 το θέλουν να εκτιμάται κατά 11% υψηλότερα από το Facebook, αποτελώντας το «most valuable social media brand» στον κόσμο. Συγκεκριμένα, η ετήσια λίστα Global 500 του Brand Finance καταγράφει την αξία του TikTok

στα 65,7 δισ. δολάρια, αυτήν του Facebook στα 58,8 δισ. και την αξία του Instagram στα 33,48 δισ. δολάρια.

Η δυναμική του πορεία αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, με τις εκτιμήσεις να βλέπουν ότι θα μετρά περισσότερους από 15 εκατ. χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2025. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η υψηλότερα αμειβόμενη TikTok Creator είναι αυτή τη στιγμή η Charlie D’Amelio, με αποδοχές 20 εκατ. δολαρίων ετησίως. Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο μέσος TikTok χρήστης το 2023 μπαίνει στην πλατφόρμα 19 φορές την ημέρα. Ο αντίστοιχος αριθμός για το Facebook, είναι 8 φορές.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα νούμερα για να αποδείξουμε την αξία του TikTok τη δεδομένη στιγμή. Άλλωστε, ως marketers την γνωρίζετε καλά. Ωστόσο, μιλώντας με τον Adriano Acardo, Managing Director Global Business Solutions Southern Europe TikTok, μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς η γενιά Τ (η γενιά ΤikTok) φέρνει νέες ευκαιρίες για τα brands και διαμορφώνει ιδιαίτερες τάσεις σε επίπεδο δημιουργίας περιεχομένου. Μας μιλά, μεταξύ άλλων, για το φλέγον ζήτημα της προστασίας απορρήτου δεδομένων, ενώ δίνει τις δικές του συμβουλές στους marketers για βέλτιστη αξιοποίηση της πλατφόρμας.

«Για τους επαγγελματίες του marketing που ξεκινούν τώρα στο TikTok, η συμβουλή είναι μία: επιταχύνετε. Αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι στο TikTok, πρέπει να πάρετε όλα όσα έχετε μάθει σε άλλες πλατφόρμες και να τα φέρετε εδώ. Πρέπει να το κάνετε με ταχύτητα, 10 φορές πιο γρήγορα από ό,τι θα κάνετε σε άλλη πλατφόρμα. Έχουμε μια υβριδική κοινότητα που είναι πιστή και είναι εκεί για να ανακαλύψει τα brands», μας είπε μεταξύ πολλών άλλων σε μια συνέντευξη-χείμαρρο, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα