Μερίδιο από το ad revenue δίνει η Meta στους Reels creators

Η Meta εξετάζει έναν νέο τρόπο πληρωμής των δημιουργών στο Reels, δίνοντάς τους, για πρώτη φορά, μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα, μια κίνηση που μοιάζει περισσότερο με τη δομή πληρωμών του YouTube.

Σημειώνεται πως η Meta άρχισε να δοκιμάζει τις διαφημίσεις στο Facebook Reels πέρυσι και τώρα προσκαλεί ακόμα περισσότερους δημιουργούς και advertisers να συμμετάσχουν στις επικαιροποιημένες

δοκιμές της, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μπόνους «Reels Play» της εταιρείας στο Facebook.

Τις επόμενες εβδομάδες, η Meta δηλώνει πως θα αρχίσει να δοκιμάζει ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο Instagram, αλλά πιο εξελιγμένο, συμπεριλαμβανομένου ενός payout μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο οι creators θα πληρώνονται με βάση τις επιδόσεις των δημόσιων Reels τους, όχι την απόδοση των διαφημίσεων σε αυτά.

Με τον διαχωρισμό των διαφημιστικών εσόδων, η εταιρεία δίνει κίνητρο στους δημιουργούς και τους διαφημιζόμενους να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο περιεχόμενο που έχει απήχηση στο κοινό τους, ενώ, παράλληλα, επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να έχουν περισσότερο διαφημιστικό απόθεμα.

(Πηγή: ΜediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα