Με το «βλέμμα» στο ΑΙ γιόρτασε η Google τα 15 χρόνια της στην Ελλάδα

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αυτή δημιουργεί, γιόρτασε η Google τα 15 χρόνια της στην Ελλάδα. Το event πραγματοποιήθηκε εχθές (30 Νοεμβρίου) στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο και κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν τα αξιοσημείωτα ορόσημα των δράσεων της εταιρείας στην Ελλάδα και οι μελλοντικές

προοπτικές.

Την παρουσίαση άνοιξε Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία αναφέρθηκε στη δέσμευση της εταιρείας να επενδύσει στη χώρα, η οποία επιβεβαιώνεται, όπως τόνισε, από τα σχέδια για τη δημιουργία data centers στην Ελλάδα. Τα εν λόγω σχέδια έγιναν γνωστά πέρυσι και θα φέρουν 2,2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ και 20.000 νέες θέσεις εργασίας, επεσήμανε η ίδια. Συνέχισε λέγοντας ότι η Google έχει βάλει στο επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη «way before it was cool». Κατόπιν, η Πέγκυ Αντωνάκου υποδέχθηκε επί σκηνής τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια συζήτηση με τη συμμετοχή και του Yossi Matias, VP of Engineering & Research της Google, σχετικά με τη θετική επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση προκλήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ενθουσιασμένος με το ΑΙ, εστιάζοντας στις ευκαιρίες που δημιουργεί στην άσκηση αποτελεσματικότερης δημόσιας πολιτικής, την ενίσχυση των επιχειρήσεων, όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των start-ups με στόχο την παραγωγή τεχνολογίας, ενώ στάθηκε και στην ευθύνη της ρύθμισης του πεδίου.

Πρόσθεσε δε ότι είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν σε βασικό επίπεδο το AI, ώστε να μην σταματούν ότι δεν καταλαβαίνουν. Από την πλευρά του, ο Yossi Matias τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις κυβερνήσεις, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους μεγάλους «παίκτες» του κλάδου της τεχνολογίας, για την υποστήριξη της εξέλιξης και την υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών: «Θεωρούμε αποστολή μας την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο τολμηρό, αλλά υπεύθυνο και, σε συνεργασία με τους εταίρους μας – τις κυβερνήσεις, τον ακαδημαϊκό κλάδο, τα διάφορα οικοσυστήματα και τις ΜΚΟ – τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων που συμπληρώνουν και στηρίζουν τις προσπάθειες τους. Μαζί, είμαστε πλέον σε θέση να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, η λύση των οποίων έμοιαζε αδύνατη μέχρι σήμερα – από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι την ευρύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα