Κ. Σκρέκας, Α. Πεταλάς, Θ. Γεροστεργιούδης, Τ. Θανόπουλος, Δ. Ξυνού, Ε. Προβίδη στο 14th Food Retail Conference

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου FMCG αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου στο πλαίσιο της φετινής ατζέντας του 14th Food Retail Conference. O Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα απευθύνει ομιλία κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΣΕ, Απόστολος Πεταλάς, θα αναφερθεί στο όραμα προστασίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και της κοινωνίας και των καταναλωτών αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει

ο φορέας θεσμικής εκπροσώπησης του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων.

Στο πάνελ διαλόγου των chief officers των μεγάλων αλυσίδων super και convenience markets θα συνομιλήσουν οι Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, Γενικός Διευθυντής της Δ. Μασούτης ΑΕ, Τέλης Θανόπουλος, Πρόεδρος της Δ. Θανόπουλος ΑΕ, Δέσποινα Ξυνού, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της OK! Anytime Markets.

Για τον πυλώνα scope 3 του ESG θα συνομιλήσουν σε πάνελ οι Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affair της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Διευθύντρια Κόμβου Καινοτομίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Προγραμμάτων Μείωσης Αποτυπώματος WWF Ελλάς και Ιωάννης Σιδέρης, Chief Sustainability Officer ομίλου «Πλαστικά Θράκης».

Για τον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού ως enabler αειφόρου ανάπτυξης αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή η βιομηχανία των τροφίμων θα μιλήσει ο Λάμπης Βουτσάς, Διευθυντής Πληροφορικής της ΜΕΒΓΑΛ.

Εφηρμοσμένα παραδείγματα αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν οι: Αντώνης Γιαννόπουλος, Chief Information Officer της Metro, Μιχάλης Γεωργακόπουλος, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Satori Analytics και Κώστας Καμπάκης, Digital & eCommerce Acceleration Manager της Δέλτα Τρόφιμα ΑΕ.

Για το πώς οι στόχοι του ESG επηρεάζουν τη λειτουργία του λιανεμπορίου και την παραγωγική δραστηριότητα της βιομηχανίας συζητούν οι: Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Κύκνος ΑΕ και Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου, Διευθύντρια Υγιεινής Εγκαταστάσεων και Ασφάλειας Τροφίμων, Δ. Μασούτης ΑΕ.

Επιπλέον, στοιχεία για το τρέχον status της αγοράς, τις καταναλωτικές τάσεις, τις προσδοκίες των καταναλωτών από το οργανωμένο λιανεμπόριο, την προσαρμογή των καταναλωτών στον πληθωρισμό και τις νέες τεχνοοικονομικές συνθήκες αλλά και τους στόχους βιωσιμότητας παρουσιάζουν οι: Βάιος Δημοράγκας, Managing Director της NielsenIQ, Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΛΚΑ, Καθηγητής Γεώργιος Μπάλτας, Διευθυντής MSc in Marketing Analytics του OΠΑ και Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, Βαγγέλης Σκούρας, Founder της Long Lust, Βαγγέλης Φώσκολος, Head of Retail Sales της Circana.

Επιπλέον, την έρευνα της Netrino που διεξήχθη αποκλειστικά για το 14th Food Retail Conference και καταγράφει τη γνώμη των στελεχών του κλάδου για τις νέες ευρωπαϊκές κανονιστικές διατάξεις που επηρεάζουν τον κλάδο παρουσιάζουν οι Μαρία Καρακλιούμη, Στατιστικός, Πολιτική Αναλύτρια της Netrino, και Γιώργος Παπαγεωργακόπουλος, Founding Partner της Netrino.
Το 14th Food Retail Conference τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος και του ΙΕΛΚΑ. Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι: iQOM και Long Lust.

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα