Η κυκλική οικονομία, τάση στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών

Τα τελευταία χρόνια, η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας έχει ωθήσει πολλούς ανθρώπους στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών τους συσκευών. Εξαιτίας αυτού, πολλοί έχουν βρει εναλλακτικές όπως ανακύκλωση των παλιότερων ηλεκτρικών συσκευών ή αγορά «refurbished» μοντέλων, αναφέρει η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο «Η Εξελισσόμενη Αγορά των Ηλεκτρονικών Συσκευών», η οποία διεξήχθη, παράλληλα, σε άλλες 18 χώρες μέσω του δικτύου YouGov.

Ενδεικτικά, βρέθηκε

ότι οι νέοι τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς φαίνεται ότι είναι πολύ πιο ευρηματικοί στο πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούν πλέον. Η Ελλάδα φαίνεται να ηγείται στην ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών. Θετική διάθεση σημειώνεται και στην Ελλάδα και διεθνώς για αγορά «refurbished» συσκευών.

Όλοι οι καταναλωτές φαίνεται να έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα τους ενθάρρυναν να αγοράσουν αναβαθμισμένα/ ανακαινισμένα/ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά προϊόντα. H γνώση και χρήση e-sims είναι ακόμα σχετικά περιορισμένη τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα