Η εστίαση στην εξοικονόμηση απογοητεύει τις ομάδες marketing procurement

Οι ομάδες marketing procurement σε μεγάλα παγκόσμια brands δηλώνουν απογοητευμένες από τα υφιστάμενα KPIs τους και επιθυμούν να διευρύνουν τις μετρήσεις της επιτυχίας πέρα από την εξοικονόμηση, σύμφωνα με νέα έρευνα της WFA.

Αυτοί που θέτουν τους στόχους συχνά αποτυγχάνουν να κατανοήσουν το marketing – μόνο το 52% των στελεχών marketing procurement που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι υπεύθυνοι για τον ορισμό στόχων έχουν «καλή» ή «πολύ καλή γνώση» του marketing – γεγονός που αυξάνει τα εμπόδια μεταξύ των προμηθειών,

του marketing και του υπόλοιπου οργανισμού.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, οι επενδύσεις στα media αποτελούν την κύρια πηγή όπου επιχειρείται «σκληρή» εξοικονόμηση. Το 2023 ήταν ο κύριος παράγοντας για το 64%, ενώ το ποσοστό έπεσε στο 53% το 2024.

Επίσης, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα, οι επωνυμίες εστιάζουν στο δημιουργικό (19% το 2024, από 11% το 2023) και την παραγωγή (11%, από 5%), καθώς εκμεταλλεύονται τις τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του Gen AI. Οι προσδοκίες εξοικονόμησης για το 2024 είναι υψηλότερες από του 2023 – ένας στους δύο οργανισμούς αναμένει να επιτύχει εξοικονόμηση 7% και άνω, ενώ άλλοι δύο στους 10 αναμένουν να εξοικονομήσουν πάνω από 11% στις επενδύσεις marketing.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα