Η επόμενη ημέρα στον ALPHA μετά την είσοδο της United Group

Πλήθος ερωτημάτων για την επόμενη ημέρα στον Alpha προκύπτουν μετά την άρση της απαγόρευσης συμμετοχής των παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης στα κανάλια ελεύθερης λήψης, που άνοιξε τον δρόμο στον «γάμο» της United Group με τον Alpha. Σύμφωνα με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2022, το 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση

έχει μεταβιβαστεί στην Primos media Sarl (που θεωρείται ότι συνδέεται με την United Group) ενώ η ίδια εταιρεία διατηρεί οψιόν για το υπόλοιπο 50% του Alpha. Θα διατηρηθεί η απόλυτη ισορροπία με μοίρασμα των μετοχών 50-50 ανάμεσα στη Motor Οil και την United Group; Για την ώρα, διαμορφώνεται ένα ισορροπημένο συνεργατικό σχήμα με την πλευρά Βαρδινογιάννη να διατηρεί το management με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Μανόλη Δραϊνάκη και την United Group να ενημερώνεται και να παρέχει τη σύμφωνη γνώμη της για υψηλής οικονομικής ή στρατηγικής σημασίας deal. Το σχήμα αυτό και η μετοχική σύνθεση με ποσοστά 50%-50% θα διατηρηθεί ως έχει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, ενώ οι όποιες αλλαγές προκύψουν σε μετοχικό επίπεδο δεν θα προχωρήσουν άμεσα και σε κάθε περίπτωση όχι πριν τις εθνικές εκλογές.

Η επόμενη ημέρα, που χρονικά τοποθετείται μέσα ή μετά το καλοκαίρι, αναμένεται να φέρει σταδιακά περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής της United Group στον Alpha. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη δεν επιθυμεί να αποχωρήσει εντελώς από τον Alpha, ενώ η United Group έχει ήδη πετύχει τον βασικό της στόχο που ήταν να εισέλθει στην ελεύθερη τηλεόραση. Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται για την επόμενη ημέρα στον Alpha «θέλει» τη United Group να αυξάνει το ποσοστό της από 50% που έχει σήμερα στο 66,66% και τη Motor Οil να διατηρεί την καταστατική μειοψηφία με 33.33%. Παραχωρώντας την πλειοψηφία των μετοχών του Alpha, η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν θα παραδώσει πλήρως τον έλεγχο, καθώς θα διατηρεί το δικαίωμα να μπλοκάρει αποφάσεις σε περίπτωση διαφωνίας ασκώντας βέτο και διατηρώντας τα δικαιώματα minority blocking. Ενδέχεται, μάλιστα, ακόμα και αν η UG πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, να διατηρηθεί το ίδιο διοικητικό σχήμα, που είναι επιλογής ομίλου Βαρδινογιάννη.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω εντός και εκτός media. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση του deal θα «βάλει» τη United Group ως μέτοχο και σε ραδιόφωνα, sites αλλά και την εταιρεία παραγωγής Green Pixel, ενώ εξετάζονται και συνεργασίες εκτός τηλεόρασης σε επίπεδο τεχνολογικών υπηρεσιών. Ήδη στο ΔΣ της εταιρείας European Media Services (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) εμφανίζονται στελέχη της Nova μεταξύ των οποίων η CEO της Nova Media, Κική Σιλβεστριάδου. Για την ώρα, κεντρικός στόχος της United Group που εξαγόρασε τη Nova και έτρεξε το γιγάντιο πρότζεκτ της συγχώνευσης με τη Wind, είναι να φέρει νέους συνδρομητές ως τηλεπικοινωνιακός πάροχος. Παράλληλα, μείζον ζήτημα που απασχολεί τη διοίκηση της Nova είναι η «πειρατεία» και η απώλεια εσόδων από το φαινόμενο των παράνομων συνδέσεων. Σύμφωνα με στελέχη της Nova, οι παράνομες συνδέσεις από τα λεγόμενα «σπασμένα κουτιά» αγγίζουν τις 900.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα