Τηλεόραση: Ανατροπές, μεταγραφές και σούπερ ντόμινο στα κανάλια για την πρωινή και την απογευματινή ζώνη

Πρόωρη μεταγραφική κίνηση στα κανάλια με επίκεντρο το off-peak πρόγραμμα της προσεχούς σεζόν και την απογευματινή ζώνη. Οι «επιθετικές» κινήσεις του Σκάι που «χτυπά» δυνατά πρόσωπα της ψυχαγωγίας από αντίπαλους σταθμούς, η αντίδραση του Alpha και οι εσωτερικές διεργασίες σε Mega και ΑΝΤ1 για την πρωινή ζώνη, με ανακάτεμα της τράπουλας και εσωτερικές μετακινήσεις.

Έντονες διεργασίες για αναμόρφωση και ενίσχυση του off-peak

προγράμματος στην πρωινή και απογευματινή ζώνη βρίσκονται σε εξέλιξη στα πανελλαδικά κανάλια γενικού περιεχομένου ενόψει της νέας σεζόν. Στο παρασκήνιο του σχεδιασμού για τη διάρθρωση του προγράμματος την προσεχή σεζόν, εξετάζονται ποικίλα σενάρια που θα ανακατέψουν την τράπουλα των προσώπων, ενώ πραγματοποιούνται ήδη προχωρημένες επαφές για τη μετακίνηση παρουσιαστών πρώτης γραμμής από το ένα κανάλι στο άλλο. Με τη μάχη της τηλεθέασης να κρίνεται πλέον και στα… σημεία -και όχι μόνο στα μεγαθήρια της prime time-, οι διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών στρέφουν από νωρίς το ενδιαφέρον τους και στις ζώνες χαμηλότερης τηλεθέασης που μπορούν όμως να συνεισφέρουν τόσο σε διαφημιστικά έσοδα όσο και σε άνοδο του ημερήσιου μέσου όρου τηλεθέασης.

Ο ΣΚΑΪ σέρνει το άρμα των αλλαγών
Το άρμα των εξελίξεων στον τομέα των μεταγραφών φέρεται να «σέρνει» ο Σκάι που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών αποφάσεων καθώς από τη μία, προγράμματα στα οποία βασίστηκε επί σειρά ετών (βλ. The Voice) φαίνεται να ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, ενώ γίνεται πλέον συνειδητό ότι δεν γίνεται ολόκληρο κανάλι να «ζει» από το εξάμηνο του Survivor, χωρίς να υπάρχουν άλλα σταθερά success stories στο καθημερινό πρόγραμμα. Η επόμενη ημέρα στον Σκάι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το κανάλι του Φαλήρου θα αναζητήσει τα πατήματά του και εκτός του «σφικτού εναγκαλισμού» με τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί ο οποίος εκτός από ριάλιτι και σόου στην prime time, αναλάμβανε έως τώρα σχεδόν αποκλειστικά την απογευματινή ζώνη αλλά και «χτυπώντας» δυνατά πρόσωπα της ψυχαγωγίας από άλλους σταθμούς.

Στόχος του Σκάι που βρίσκεται με πολλές «τρύπες» στο πρόγραμμα την προσεχή σεζόν και καλείται να το διαμορφώσει σχεδόν from scratch, είναι να «χτίσει» ισχυρές ζώνες στo off-peak πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Για τον σκοπό αυτό, ξεκινά ένα γαϊτανάκι διεκδικήσεων παρουσιαστών πρώτης γραμμής από αντίπαλα κανάλια που αναμένεται να φέρουν σημαντικές ανατροπές, ενώ στοχεύουν όχι μόνο στην ενίσχυση του Σκάι αλλά και στην αποσταθεροποίηση των αντιπάλων του με το «ξήλωμα» δημοφιλών προγραμμάτων τους. Στο στόχαστρο του Σκάι μπαίνει ο Χρήστος Φερεντίνος, στον οποίο προτείνεται ένας διευρυμένος ρόλος στον τομέα ψυχαγωγίας του σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κανάλι του Φαλήρου προτείνει στον δημοφιλή παρουσιαστή να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην απογευματινή ζώνη με την επαναφορά του τηλεπαιχνιδιού «Ο μονομάχος» αλλά να έχει παρουσία και στη βραδινή ζώνη, κατά πάσα πιθανότητα με νέα μουσική εκπομπή. Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ενώ διαφαίνεται ότι μετά από 9 χρόνια στον Alpha, ο Χρ. Φερεντίνος ετοιμάζεται να αφήσει το Deal και να μεταπηδήσει στον Σκάι την προσεχή σεζόν. Το κανάλι του Φαλήρου, όμως, δεν σταματάει εδώ.

Εκτός από το «Deal», επιχειρεί να «ξηλώσει» άλλο ένα επιτυχημένο πρόγραμμα του ανταγωνισμού, το «Ρουκ Ζουκ». Ο Σκάι προσεγγίζει με σημαντικές αξιώσεις τη Ζέτα Μακρυπούλια καθώς το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 λήγει τον Ιούνιο. Η παρουσιάστρια μίλησε δημόσια για τους ενδοιασμούς που έχει σχετικά με τη συνέχιση του «Ρουκ Ζουκ» μετά από έξι επιτυχημένες σεζόν, ενώ στόχος της είναι να αφήνει κάτι πριν αυτό παρουσιάσει κόπωση. Ο ΑΝΤ1 επιθυμεί ανανέωση του συμβολαίου στην Ζ. Μακρυπούλια με συνέχιση του «Ρουκ Ζουκ», ενώ της προτείνει και την παρουσίαση του νέου ριάλιτι «The Traitors» κάτι το οποίο δεν φαίνεται να πείθει την παρουσιάστρια. Από την πλευρά του, ο Σκάι φέρεται να δίνει «γη και ύδωρ» για να φέρει στο δυναμικό του τη Ζέτα Μακρυπούλια, με στόχο να την αξιοποιήσει σε νέο τηλεπαιχνίδι στην μεσημεριανή-απογευματινή ζώνη αλλά και σε βραδινό σόου. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε λεπτό σημείο, ωστόσο, ο ΑΝΤ1 δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Σούπερ ντόμινο τα απογεύματα
Για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις μετακινήσεις προσώπων, «γεννιούνται» κι άλλες και προκαλείται σούπερ ντόμινο μεταγραφών στον τομέα της ψυχαγωγίας. Με την αποχώρηση του Χρ. Φερεντίνου από τον Alpha να θεωρείται μάλλον βέβαιη, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι στρέφεται με τη σειρά του σε άλλο κανάλι για να καλύψει το κενό. Ο Alpha βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Μάρκο Σεφερλή ο οποίος παρουσιάζει το «5Χ5» στον ΑΝΤ1. Η πρόταση του Alpha «θέλει» τον Μ. Σεφερλή να αναλαμβάνει δράση στην απογευματινή ζώνη για ένα από τα νέα τηλεπαιχνίδια που εξετάζονται για τη νέα σεζόν το «Μεγάλο παζάρι» ή το «Password».

Εσωτερικές ανακατατάξεις το πρωί
Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα… μεγάλο παζάρι μεταγραφικών κινήσεων για την απογευματινή ζώνη, σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στην πρωινή ζώνη, όχι τόσο με μεταγραφές αλλά με εσωτερικές ανακατατάξεις. Στο Mega στόχος είναι η ζώνη από τις 5 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι να «κοπεί» στα δύο και να έχει από τη νέα σεζόν δύο διαδοχικές εκπομπές (ενημέρωση έως τις 10 και μετά ψυχαγωγία) αντί για τρεις.

Οι αλλαγές εξετάζονται για λόγους μπάτζετ (υπενθυμίζεται ότι το Mega επιθυμεί να μπει στο Χρηματιστήριο και επιδιώκει να κλείσει το έτος με κερδοφορία) αλλά και για λόγους περιεχομένου καθώς διαπιστώνεται ότι τρεις ψυχαγωγικές εκπομπές στη σειρά («Mega καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη, «Πάμε Δανάη» με τη Δανάη Μπάρκα και «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη) είναι πλεονασμός. Το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην πρωινή ζώνη η Δ. Μπάρκα που χαρακτηρίζεται από στελέχη του σταθμού ως παρουσιάστρια «με ταυτότητα Mega», ενώ σε άλλη ζώνη –late night ή μεσημέρια Σαββατοκύριακου- εξετάζεται να μετακινηθεί η Ελεονώρα Μελέτη. Για την ώρα και με αφορμή τις εκλογές, αυξήθηκε κατά μία ώρα η διάρκεια της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» κόβοντας χρόνο από την εκπομπή της Ε. Μελέτη και ανάλογα με τα αποτελέσματα του «πειράματος» αυτού, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις μετά το Πάσχα. Αναβρασμός επικρατεί και στον ΑΝΤ1 για την πρωινή ζώνη.

Τα ποσοστά τηλεθέασης του «Πρωινού» με τον Γιώργο Λιάγκα είναι μεν υψηλά, κατατάσσοντας την εκπομπή στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ωστόσο, τίθεται ζήτημα με τα εμπορικά έσοδα. Στο τραπέζι έρχεται εκ νέου μια συζήτηση που ξεκίνησε πέρυσι με διχοτόμηση της ενημέρωσης από την ψυχαγωγία στην πρωινή ζώνη και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που επιθυμεί να επιστρέψει σε ζωντανό πρωινό. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι να αναλάβει ο Γιώργος Λιάγκας δίωρη εκπομπή με κυρίως ενημερωτικό περιεχόμενο από τις 9 έως τις 11 και να ακολουθεί ο Γρ. Αρναούτογλου με «καθαρόαιμο» ψυχαγωγικό πρωινό με παιχνίδια και αστείες ρουμπρίκες. Εναλλακτικά, εξετάζεται και το σενάριο μετακίνησης του Γιώργου Λιάγκα στη ζώνη 4 με 6 (κάτι που εξετάστηκε και πέρυσι) ώστε να βρεθεί «απέναντι» και να αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για επιστροφή του Γρ. Αρναούτογλου στο πρωινό.

Keywords
τηλεοραση, ζωνη, σουπερ, the voice, ζετα μακρυπουλια, ελεονωρα μελετη, ελενη μενεγακη, alpha, mega, ΑΝΤ1, voice, survivor, success, time, scratch, φερεντινος, νέα, deal, δραση, night, εκλογες, πασχα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χρηματιστηριο, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, αποχωρηση survivor, δαναη μπαρκα, αποτελεσματα, ελενη, δυνατα, μουσικη, παιχνιδια, προγραμμα, σκαι, τα νεα, ωρα, alpha, mega, time, αφορμη, βρισκεται, γινεται, γιωργος λιαγκας, γρηγορης, δαναη, δεος, δυναμικο, εξελιξη, εξι, ερχεται, ετων, ετος, ζετα, ζωνες, κινηση, κοπωση, λιαγκας, παζαρι, παρουσιαση, πεδιο, προγραμματα, πρωινο, πρωι, ρολο, σεζον, σεναριο, συζητηση, σειρα, σοου, ταυτοτητα, χρηστος, αρναουτογλου, deal, εκπομπες, ιδιαιτερο, μελετη, night, πληροφοριες, scratch, success, survivor, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα