Η Pfizer στηρίζει 45 χώρες με χαμηλά εισοδήματα

Στη διεύρυνση του της δέσμευσής της στο «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο» προχωρά η Pfizer Inc., διαθέτοντας χωρίς κέρδος, όπως επισημαίνει, το πλήρες χαρτοφυλάκιο φαρμάκων και εμβολίων της, για το οποίο κατέχει τα παγκόσμια δικαιώματα, με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας 1,2 δισ. ανθρώπων που ζουν σε 45 χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Το χαρτοφυλάκιο του Συμφώνου, πλέον, περιλαμβάνει φάρμακα και εμβόλια που είναι εντός και εκτός πατέντας, τα οποία αντιμετωπίζουν ή προλαμβάνουν αρκετά από τα πιο σημαντικά μεταδοτικά και

μη νοσήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπες οι χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα σήμερα, όπως χημειοθεραπείες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες καρκίνου, αντιβιοτικά κ.ά.

«Η ελπίδα μας είναι να ενδυναμώσουμε τις κυβερνήσεις των χωρών και να συν-δημιουργήσουμε λύσεις, καθώς και με άλλους εταίρους από διαφορετικούς τομείς και να εξαλείψουμε πολλά από τα συστημικά εμπόδια για καλύτερη υγεία.

Πιστεύουμε πως η διεύρυνση αυτή στα προϊόντα, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες προσπάθειές για την αντιμετώπιση των εμποδίων που περιορίζουν ή αποτρέπουν την πρόσβαση, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε ή ακόμα και να επιταχύνουμε το όραμά μας για έναν κόσμο στον οποίο όλοι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στα φάρμακα και στα εμβόλια που χρειάζονται για να ζουν υγιέστερα για περισσότερα χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα