Η Nestlé αυξάνει το marketing spend της

Η Nestlé αύξησε τις δαπάνες marketing κατά 0,8% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 1,5% σε 83 δισ. λίρες. Η παγκόσμια εταιρεία τροφίμων και ποτών, στην οποία ανήκουν brands όπως τα Aero, Cheerios, KitKat, Nescafé, Smarties και Quality Street, «αύξησε σημαντικά» τα έξοδα marketing και διαφήμισης στο 18,9% των εσόδων από τις πωλήσεις της. Η Nestlé συνέχισε, επίσης, να επενδύει στο brand marketing για την εξάπλωση του συστήματος Nespresso

Vertuo, το οποίο ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2017.

Ο Mark Schneider, Chief Executive της Nestlé, δήλωσε: «Ο πρωτοφανής πληθωρισμός, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αυξήσει την πίεση σε πολλούς ανθρώπους και έχει επηρεάσει τη ζήτηση για τρόφιμα και ποτά». Ο Schneider προσέθεσε ότι ο γίγαντας FMCG θα συνεχίσει να εστιάζει την προσοχή του στις «ταχέως αναπτυσσόμενες μάρκες του, γεγονός που μάς επιτρέπει να παρέχουμε αξιόπιστη ανάπτυξη, ενισχύοντας, παράλληλα, την αφοσίωση στα brands».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η Nestlé «πέτυχε ισχυρή οργανική ανάπτυξη και σταθερή βελτίωση του περιθωρίου κέρδους με αυξημένες επενδύσεις marketing και άλλες επενδύσεις ανάπτυξης, παρά το δύσκολο περιβάλλον».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα