Μείωση εσόδων για τα creative agencies του WPP το 2023

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το WPP, τα creative agencies του ομίλου παρουσίασαν μείωση 1,6% στα οργανικά έσοδα το 2023, ωστόσο, ο όμιλος ενισχύθηκε από την ισχυρή απόδοση της Group M, η οποία αυξήθηκε κατά 4,9%. Τα προσωρινά αποτελέσματα του WPP ανέφεραν οργανική (like-for-like) αύξηση των εσόδων για ολόκληρο

το έτος (μείον τα pass-through κόστη) κατά 0,9% σε 11,9 δισ. λίρες, ποσοστό που συνάδει με την ανακοίνωση των προ-αποτελεσμάτων που έγινε τον Ιανουάριο.

Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν μόλις κατά 0,3%. Ενώ το media planning & buying τα πήγε καλά, τα creative agencies ήρθαν αντιμέτωπα με τη μείωση των δαπανών από τους πελάτες τους. Ο όμιλος σημείωσε ότι η Ogilvy αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτήν την τάση και «αναπτύχθηκε καλά» χάρη στις νίκες από την SC Johnson και τη Verizon, οι οποίες οδήγησαν σε μονοψήφια αύξηση.

Οι AKQA και VML επηρεάστηκαν από τις χαμηλότερες δαπάνες από πελάτες τεχνολογίας στις ΗΠΑ, καθώς και από καθυστερήσεις σε έργα τεχνολογίας και απώλειες πελατών στο retail και την υγεία, ανέφερε το WPP. Το WPP αναμένεται να προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού, χωρίς να δίνει στοιχεία για την κλίμακα αυτών.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα