Η Google βάζει τέλος στο Geo-blocking

Η Google συμφώνησε να παρέχει στους καταναλωτές σαφέστερες πληροφορίες ώστε να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εισάγοντας αλλαγές στα Google store, Google play store, Google

hotels και Google flights.

«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Google είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι καταναλωτές της ΕΕ δικαιούνται σαφείς και πλήρεις πληροφορίες, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις», δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Didier Reynders.

«Καλούμε την Google να συμμορφωθεί πλήρως με τον κανονισμό για τον γεωγραφικό αποκλεισμό, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να έχουν πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο, όπου κι αν βρίσκονται στην ΕΕ», πρόσθεσε. Ο γεωγραφικός αποκλεισμός συμβαίνει όταν οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ΕΕ δεν δίνουν στους ευρωπαίους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες διασυνοριακά.

Το 2018, η ΕΕ εξέδωσε κανονισμό για την αντιμετώπιση του αδικαιολόγητου γεωγραφικού αποκλεισμού και άλλων μορφών διακρίσεων με βάση την ιθαγένεια, τον τόπο διαμονής ή τη θέση των πελατών στην εσωτερική αγορά.

(Πηγή: Euronews)

Keywords
Τυχαία Θέματα