Η Google αποκαλύπτει νέα AI ad tools

Στο ετήσιο συνέδριο Google Marketing Live που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου, η Google παρουσίασε ΑΙ λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητες αναζήτησης και διαφήμισης. Τα εργαλεία αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους marketers να δημιουργήσουν πιο ελκυστικές διαφημίσεις, ορατές σε όλη τη διαδικασία της online

αναζήτησης.

Μεταξύ των ανακοινώσεων, περιλαμβάνεται η είδηση ότι η Google έχει αρχίσει να δοκιμάζει διαφημίσεις που εμφανίζονται πάνω, μέσα και κάτω από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται από το Search Generative Experience (SGE), το πειραματικό πρόγραμμα της Google που χρησιμοποιεί το ΑΙ για να συνοψίζει τις απαντήσεις σε ερωτήματα αναζήτησης σε φυσική γλώσσα, αντί να παρέχει στους χρήστες μια μακρά λίστα συνδέσμων.

Οι χρήστες μπορεί σύντομα να δουν, για παράδειγμα, διαφημίσεις για προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων ή απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων, αν αναζητήσουν τον καλύτερο τρόπο για να καθαρίσουν ένα πουλόβερ στο οποίο έχει χυθεί κόκκινο κρασί. «Καθώς προχωράμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε και να μαθαίνουμε νέες μορφές, λαμβάνοντας feedback από τους advertisers και τον κλάδο», έγραψε η εταιρεία σε blog post. Ένα άλλο νέο feature που παρουσιάστηκε, επιτρέπει στους advertisers τη δημιουργία σύντομων και απλών animations από μία και μόνο εικόνα – είτε πρόκειται για φωτογραφία, illustration, ή για AI-generated εικόνα. Το εργαλείο αποτελεί μέρος του Product Studio της Google.

(Πηγή: The Drum)

Keywords
Τυχαία Θέματα