Η Carlsberg αύξησε τις επενδύσεις σε ενέργειες marketing

Η Carslberg αναφέρει ότι αύξησε τις επενδύσεις σε ενέργειες marketing, διατηρώντας, παράλληλα, την εστίασή της στο κόστος, καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει την αύξηση του πληθωρισμού και την αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αύξησε τις επενδύσεις κατά 19% το 2022, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ οι συνολικές λειτουργικές της δαπάνες αυξήθηκαν οργανικά κατά 13%, γεγονός που αποδίδεται στα έξοδα marketing, στις δαπάνες εφοδιαστικής αλυσίδας και στις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσε, επίσης, πρόκληση για την επιχείρηση. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, τα αναφερόμενα λειτουργικά έξοδα βελτιώθηκαν κατά 70 μονάδες βάσεις (bp) στο 30,7%.

Χωρίς τις επενδύσεις marketing, η βελτίωση ήταν στις 100 bp. Επιπλέον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η επιχείρηση είχε ένα καλό πρώτο εξάμηνο του 2022, αλλά περιγράφει το δεύτερο εξάμηνο ως «όλο και πιο δύσκολο» με τη συμπεριφορά των καταναλωτών να επηρεάζεται από τον υψηλό πληθωρισμό. Τέλος, ο όμιλος αύξησε τα λειτουργικά κέρδη κατά 13,2% σε 11.470 εκατ. δανικές κορώνες (1,38 δισ. λίρες) για το έτος, με τα οργανικά έσοδα να αυξάνονται κατά 15,6%.

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Carlsberg,