Η Bud Light παίρνει θέση σε diversity-related διαμάχη;

Σε διοικητικές ανακατατάξεις προχώρησε η ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev μετά τον σάλο που ξέσπασε από την ανάρτηση στο Instagram της transgender influencer Dylan Mulvaney, την 1η Απριλίου, επιδεικνύοντας ένα can Bud Light με το πρόσωπό της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην αντικατάσταση της ηγεσίας marketing του brand, δίνοντας άδεια άνευ αποδοχών στη VP of Marketing,

Alissa Heinerscheid.

Το στέλεχος θα αντικατασταθεί από τον Todd Allen, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε ως Global Marketing VP για την Budweiser. Η εταιρεία ανέφερε ότι εξορθολόγησε τις λειτουργίες marketing της, ώστε να μειωθούν τα levels. Εκπρόσωπος της μάρκας σημείωσε ότι «τα βήματα αυτά θα συμβάλουν να διατηρήσουμε την εστίασή μας στα πράγματα που κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο: να φτιάχνουμε πολύ καλή μπίρα για όλους τους καταναλωτές και, παράλληλα, να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες και τη χώρα μας».

Η κίνηση της Dylan Mulvaney προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ συντηρητικών κύκλων, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών Travis Tritt και Kid Rock. Η κατάσταση φαίνεται ότι επηρέασε τις πωλήσεις, με την Bud Light να παρουσιάζει μείωση 10,7% την εβδομάδα που έληγε στις 8 Απριλίου.

(Πηγή: Ad Age)

Keywords
Τυχαία Θέματα