Στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση των Ραδιοφώνων της EBU

Στην Αθήνα και με «οικοδέσποινα» την ΕΡΤ, θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου η 29η Γενική Συνέλευση των Ραδιοφώνων της EBU, (#RadioAssemblyAthens) με τη συμμετοχή πλέον των 80 συνέδρων από τις χώρες μέλη της EBU.

Βασικό

θέμα της συνέλευσης είναι η αναζήτηση τρόπων να γίνει ελκυστικότερο στις νέες γενιές το ραδιόφωνο, ενώ θα διερευνηθούν οι εξελίξεις ως προς περιεχόμενο, τη μορφή και τη διανομή του ήχου, κυρίως στην εποχή του 5G, των smart cars και της τεχνητής νοημοσύνης. Καλωσόρισμα εκ μέρους της ΕΡΤ θα απευθύνει κατά την έναρξη των εργασιών ο διευθυντής Ραδιοφωνικών Σταθμών της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ, Φώτης Απέργης, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι Graham Ellis (BBC), πρόεδρος του Radio Committee, Serge Schick στέλεχος του γαλλικού RFI και αντιπρόεδρος του EBU Radio Committee, Sibyle Veil διευθύνουσα σύμβουλος της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, Javier Sanchez διευθυντής Καινοτομίας του ισπανικού RTVE, Edita Kudlacova επικεφαλής Ραδιοφώνων της EBU, Mike Nugent αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της EBU, Μαρία Κοζάκου επικεφαλής του Δεύτερου Προγράμματος και μέλος του Radio Committee, αλλά και της Ομάδας Διεθνών Σχέσεων της EBU.

Τη δεύτερη μέρα της συνέλευσης θα διεξαχθούν οι εκλογές για τη νέα Επιτροπή Ραδιοφώνου (Radio Committee) και με ελληνικό ενδιαφέρον. Το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα