Η ActionAid Hellas αναθέτει ξανά στη Vitamin Media

O αποκλεισμός των νέων από τη λήψη αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια Νέων και η ελλιπής ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τα παραδοσιακά μέσα πολιτικής συμμετοχής τους σε αυτά, ήταν το θέμα του νέου κοινωνικού πειράματος που πραγματοποίησε η ActionAid Hellas, στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου «Be-Part».

Η οργάνωση, μετά τη συνεργασία σε προηγούμενη digital campaign, ανέθεσε το έργο στη Vitamin Media, η οποία ανέλαβε το σενάριο και την παραγωγή του κοινωνικού πειράματος, που πραγματοποιήθηκε

στη Θεσσαλονίκη. Για την υλοποίησή του, η δημιουργική ομάδα της Vitamin Μedia επέλεξε έξι νέες και νέους, άγνωστους μεταξύ τους, μέλη διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι στάθηκαν αμφίπλευρα πίσω από έναν τοίχο καλυμμένο με λέξεις που αντιστοιχούσαν σε ιδέες, συμπεριφορές και συναισθήματα.

Όλοι τους άκουσαν ιστορίες αποκλεισμού, με πρωταγωνιστές συνομήλικούς τους και, στη συνέχεια, κλήθηκαν να αφαιρέσουν από τον τοίχο τις λέξεις εκείνες που εξέφραζαν τις ιδέες που είχαν σκεφτεί και τα συναισθήματα που είχαν νιώσει. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Συντονιστής Έργου) και το Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα