Ευελιξία και τόλμη

Το 2021 ήταν για τα brands και τους brand owners… μία ακόμη χρονιά προσαρμογής σε μία ιδιαίτερα ρευστή πραγματικότητα λόγω πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας είδαμε καταναλωτικές συνήθειες να αλλάζουν εκ νέου και τάσεις ολόκληρων κατηγοριών σταδιακά να ανατρέπονται. Για όλους όμως αυτούς τους λόγους ήταν σίγουρα και μια χρονιά που μας δίδαξε πολλά και αισθανθήκαμε υπερήφανοι για brands που έκαναν τη διαφορά μέσα από purposeful καμπάνιες, «αγγίζοντας» την καρδιά και το μυαλό των καταναλωτών.

Οι προτεραιότητες του σύγχρονου καταναλωτή είναι… να συνεχίσει να στρέφεται σε brands που θεωρεί

πρώτα από όλα αξιόπιστα ως προς το όφελος που προσφέρουν, ενώ παράλληλα παρατηρείται εντονότερo ενδιαφέρον γύρω από το κοινωνικό & περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» που επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο. Ακόμη και σε συνθήκες περιορισμένης αγοραστικής δύναμης όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, η δύναμη των brands και οι αξίες που αυτά αποπνέουν, παραμένουν ο βασικός παράγοντας ενδυνάμωσης της καταναλωτικής πιστότητας.

Αν οι marketers θέλουν να είναι καινοτόμοι, πρέπει πλέον να… διακατέχονται από μεγαλύτερη ευελιξία και τόλμη από ποτέ, με την ευρεία έννοια, γιατί η εμπειρία των τελευταίων ετών απέδειξε πως «constant change is the new normal» και εμείς οι marketers οφείλουμε να προηγούμαστε των τάσεων ώστε να ικανοποιούμε τις ανάγκες των καταναλωτών μας με τον βέλτιστο και ταχύτερο τρόπο.

H δηµιουργικότητα και η αποτελεσµατικότητα είναι έννοιες… αναμφισβήτητα άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Για να μεγιστοποιηθεί το πολλαπλασιαστικό όφελος από τον συνδυασμό αυτών των δύο, θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά από το στάδιο του briefing μέχρι τη φάση της εκτέλεσης, χωρίς να αποτελεί η κάθε μία ξεχωριστά αυτοσκοπό σε βάρος της άλλης.
Better Marketing σημαίνει… consistently more relevant and purposeful Marketing με τον καταναλωτή στο επίκεντρο!

Μεταξύ βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού επιλέγω… εκείνα τα σημεία του βραχυπρόθεσμου πλάνου που θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Είναι όμως σημαντικό, ο marketer του σήμερα να παραμένει διαρκώς σε εγρήγορση για αναθεώρηση των ενδιάμεσων βημάτων όσες φορές απαιτηθεί από το ευμετάβλητο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, μέχρι να επιτευχθεί ο μακροπρόθεσμος στόχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα