Έσοδα 4,5 εκατ. δολαρίων «έφερε» το mobile app του ChatGPT

Συνεχίζεται η αύξηση εσόδων από την εγκατάσταση του mobile app για το ChatGPT, με τον περασμένο Σεπτέμβριο να σημειώνει 15,6 εκατ. λήψεις και σχεδόν 4,6 εκατ. δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα στις εφαρμογές iOS και Android, παγκοσμίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της market intelligence

εταιρείας Appfigures, η αύξηση των εσόδων έχει πλέον αρχίσει να επιβραδύνεται. Ενώ τους τελευταίους δύο μήνες, η αύξηση των εσόδων ξεπερνούσε το 30%, ανερχόμενη σε 31% τον Ιούλιο και σε 39% τον Αύγουστο, από τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 20%.

Η εν λόγω επιβράδυνση θα μπορούσε να συνιστά μια πρώτη ένδειξη ότι το GhatGPT πλησιάζει στον κορεσμό του, τουλάχιστον από την πλευρά του αριθμού των χρηστών mobile συσκευών, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για την αναβαθμισμένη συνδρομητική υπηρεσία ChatGPT+ -μια αρκετά ακριβή υπηρεσία, η οποία παρέχει ωστόσο ταχύτερους χρόνους απόκρισης, πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε ώρες αιχμής και έγκαιρη πρόσβαση σε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Η συνδρομή έχει παρουσιάσει ανταπόκριση μέχρι στιγμής στο κοινό, αποφέροντας στο mobile ακαθάριστα έσοδα 2,1 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο, τα οποία αυξήθηκαν σε 2,74 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο, 3,81 εκατ. τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο -το τελευταίο ρεκόρ, σύμφωνα με την εταιρεία- σε 4,58 εκατ. δολάρια.

(Πηγή: Techcrunch.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα