«Έφυγε» ο θρύλος της διαφήμισης Dan Wieden

Η διαφημιστική βιομηχανία «αποχαιρετά» τον Dan Wieden, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 77 ετών. Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του industry, ίδρυσε το 1982 μαζί με τον David Kennedy τη Wieden+Kennedy, η οποία έμελλε να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα agencies.

Έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με τη Nike, χάρη στη μακρά τους συνεργασία, ενώ ο ίδιος ο Wieden φέρεται ως ο «εγκέφαλος» πίσω από το εμβληματικό

tagline «Just do it» που υιοθέτησε το brand το 1988. Η Wieden+Kennedy έχει «υπογράψει» επίσης διάσημες καμπάνιες για εταιρείες όπως οι Coca-Cola, Microsoft, Old Spice, Bud Light και McDonald’s.

Το 1999, ο Wieden εντάχθηκε στο Hall of Achievement του Πανεπιστημίου του Oregon, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα είχε ιδρύσει την Caldera, μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για νέους σε ευαλωτότητα.

Έχοντας δεσμευθεί να μην πουλήσει ποτέ το agency, μετέφερε την ιδιοκτησία σε trust, προκειμένου να διασφαλίσει την ανεξαρτησία του για το άμεσο μέλλον. H Wieden+Kennedy, με tweet, ευχαρίστησε τον Wieden για το ότι «άνοιξε διάπλατα τις πόρτες ώστε οι άνθρωποι να εκπληρώσουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους», προσθέτοντας: «Θα μας λείψεις πολύ».

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα