Δεκτικότητα και κριτική σκέψη

Οι βασικές προκλήσεις για τους brand owners το 2024 είναι… να ενσωματώσουν τα οφέλη των νέων τεχνολογιών (ΑΙ, e-commerce & Social Media Platforms…) στη στρατηγική τους, για να προσφέρουν μοναδικές, προσωποποιημένες εμπειρίες στους καταναλωτές, δημιουργώντας ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα brands τους. Και, φυσικά, να προσαρμόσουν αντίστοιχα τις ομάδες τους και τη σχέση με τους εξωτερικούς τους συνεργάτες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις σύγχρονες απαιτήσεις του marketing.

Αυτό που χρειάζονται οι διαφημιζόμενοι

από τα agencies είναι… αυτό που χρειάζονταν πάντα: να έχουν δίπλα τους έναν σύμβουλο επικοινωνίας και όχι απλά μία διαφημιστική. Η ανάγκη σήμερα έχει μεγαλώσει, καθώς αυξάνεται συνεχώς το complexity του marketing και δημιουργούνται νέοι εξειδικευμένοι ρόλοι. Το πόσο μπορεί μία διαφημιστική σήμερα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας marketing ομάδας, καθορίζει και τον βαθμό συνεργασίας τους.

Καλό brief σημαίνει… να έχει σημαντικό λόγο ύπαρξης. Να απαντά σε ένα πρόβλημα ή μία ευκαιρία του brand σε σχέση με την αγορά. Να κρατά την ένταση (με την καλή έννοια!) της διαφημιστικής σε υψηλά επίπεδα κατά το briefing και να δημιουργεί στην ομάδα την αίσθηση του «εδώ υπάρχει έδαφος για ωραία δουλειά».

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος είναι…
α. Προσαρμοστικότητα. Στις νέες δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία, στις αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν την εμπειρία του πελάτη, μέχρι και στην ίδια την οργάνωση της ομάδας του.
β. Δεκτικότητα. Να ξέρει να ακούει τον πελάτη του, την εταιρεία, την ομάδα του, τον ανταγωνισμό, τους συνεργάτες του, αλλά και τη διαίσθησή του πριν πάρει τις σωστές αποφάσεις.
γ. Σύνθετη Κριτική Σκέψη. Απαραίτητο συστατικό για να βάλει τις σωστές στρατηγικές προτεραιότητες.

Βλέπω το ΑΙ ως… μία τεχνολογία που ήρθε για να μείνει και που μπορεί να βοηθήσει τις marketing ομάδες να επιτύχουν τους marketing στόχους, τόσο σε εμπορικό όσο και σε επίπεδο εικόνας. Το σίγουρο είναι ότι και ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι καταλυτικός σε αυτήν την προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκτικότητα,dektikotita