Χρήστες «παριστάνουν» εταιρείες στο Twitter

Τη δυνατότητα να αγοράσουν σήμα επαληθευμένου λογαριασμού προς 8 δολάρια δίνει το Twitter στους χρήστες, με πολλούς κακόβουλους να καταφέρνουν να «υποδυθούν» δημοφιλή brands δημιουργώντας φαινομενικά «αυθεντικούς» λογαριασμούς.

Κάποια brands, μεταξύ των οποίων οι Nintendo και Apple, έπεσαν θύμα τέτοιων «επιθέσεων», με τον Super Mario

να εμφανίζεται σε απρεπείς χειρονομίες, μεταξύ άλλων. Προφανώς, υπάρχουν σημάδια ότι πρόκειται για απάτη, καθώς τέτοιοι ψεύτικοι λογαριασμοί έχουν πολύ λιγότερους ακολούθους, ενώ, εάν κάποιος κάνει κλικ πάνω στο σήμα πιστοποίησης μπορεί να μάθει πώς έχει αποκτηθεί.

Πολλοί χρήστες έθεσαν υπόψη του Musk τη δημιουργία τέτοιων λογαριασμών, με τον επιχειρηματία να απαντά με emojis που γελούν και που απεικονίζουν σάκους με χρήματα, υπονοώντας ότι η πλατφόρμα εξακολουθεί να κερδίζει από τους «μιμητές» που αγοράζουν τα σήματα.

Το δίκτυο δήλωσε ότι θα «πατάξει» τέτοιες συμπεριφορές, ωστόσο tweets από ψεύτικους λογαριασμούς μένουν online για μεγάλο διάστημα. Αν και ο Musk είχε ανακοινώσει το λανσάρισμα ενός διακριτού budge για εταιρείες και δημόσια πρόσωπα, απέσυρε την ιδέα και δήλωσε στα brands ότι θα πρέπει να πληρώνουν για verification. Την ίδια στιγμή, ο νέος CEO δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα