Ίκαν- οικονομολόγος: Θα επένδυα $1 δισ. στο Twiiter λόγω Μασκ

Σε συνέντευξή του ο αμερικανός οικονομολόγος και δισεκατομμυριούχος Καρλ Ίκαν αναφέρει μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας με τη μετοχή του Twitter, ότι αν του το είχε ζητήσει ο Έλον Μασκ θα μπορούσε και να έχει επενδύσει ως και 1 δισ. δολάρια σε αυτήν.

Ο Καρλ Ίκαν είναι ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει αναταραχές στις διοικήσεις όλων των επιχειρήσεων που διαθέτει μετοχές καταπατώντας όλους τους κανόνες που ισχύουν για αυτό και αποκαλείται «ακτιβιστής επενδυτής».

Μάλιστα το 2016 είχε οριστεί ως

ειδικός σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε θέματα κανονισμών και εποπτείας.

Στη νέα του συνέντευξη αφού φρόντισε να κάνει τις προβλέψεις του για μια επερχόμενη ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ, έστίασε και στο Twitter και συγκεκριμένα στην πορεία του στο Χρηματιστήριο, από τότε που ο μεγιστάνας Έλον Μασκ αποφάσισε να το εξαγοράσει.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει μεγάλο μερίδιο στο Twitter και ετοιμαζόταν να πιέσει για αλλαγές την εταιρεία για τα social media, προτού ο Musk προσφερθεί να το αγοράσει τον Απρίλιο.

«Ετοιμαζόμουν και το κοιτούσα και σκεφτόμουν», είπε ο Ίκαν. «Η μετοχή έπεσε λίγο, οπότε άρχισα να αγοράζω μετοχές και μετά ένιωσα ότι θα προσπαθούσα να αποδεχτώ την κατάσταση».

Ο ακτιβιστής επενδυτής είπε ότι συμμερίζεται την άποψη του Μασκ ότι η μετριοπάθεια του Twitter ήταν πολύ περιοριστική και ότι οι χρήστες του θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία λόγου.

«Ήμουν πραγματικά χαρούμενος που ήρθε ο Μασκ. Ήταν ο τέλειος τύπος για να το κάνει(να εξαγοράσει το twitter και να κάνει αλλαγές)».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να έχει συμμετάσχει ακόμη και στην προσφορά του Musk για την εταιρεία, αλλά δεν έλαβε ποτέ πρόσκληση. «Μπορεί να το έκανα αν με καλούσε. Μπορεί να είχα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο twitter.

Αν και ο Iκαν δεν συνεργάστηκε με τον Musk, εξακολουθούσε να κερδίζει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια στη μετοχή, αφού πλήρωσε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια φέτος.

ΑΙΚΑΝΜασκTwitter
Keywords
Τυχαία Θέματα