Χρήσιμα τα emails των brands, δηλώνει το 32% των Βρετανών

Το ποσοστό των Βρετανών καταναλωτών, οι οποίοι δηλώνουν ότι βρίσκουν τα μηνύματα email των brands χρήσιμα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό αναφέρει η έρευνα Consumer Email Tracker 2023 της Data & Marketing Association (DMA) για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ερεύνησε δείγμα άνω των 2.000 ατόμων.

Συγκεκριμένα,

βρέθηκε ότι σύμφωνοι με αυτό ήταν 32% των ερωτηθέντων, σε σχέση με το 15% το 2021. Αν και δεν θεωρείτε το πιο ελκυστικό κανάλι, οι καταναλωτές κατατάσσουν το email σε υψηλότερη θέση από τα υπόλοιπα κανάλια marketing για τη λήψη μηνυμάτων από τα brands σχετικά με εκπτώσεις, προσφορές και πωλήσεις (64% το κατέταξαν στην πρώτη θέση), για νέα προϊόντα και υπηρεσίες (53%) και για συμβουλές, πληροφορίες και κριτικές (44%).

Με περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως, τουλάχιστον κατά ένα μέρος του εργάσιμου χρόνου, οι επαγγελματικοί λογαριασμοί email χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τη λήψη επικοινωνίας από τα brands. Το 2021, 50% των καταναλωτών δεν διέθεταν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εργασία τους, ωστόσο το ποσοστό αυτό έχει φέτος μειωθεί σε 23%.

Το κανάλι του email είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη φροντίδα και διατήρηση των πελατών σε δύσκολες περιόδους, γι’ αυτό και το relevance προς αυτούς συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Ian Gibbs, Insight Director, DMA UK.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα