Ασφάλεια και work-life balance επιζητούν οι εργαζόμενοι

Προτεραιότητα στην επαγγελματική ασφάλεια, στη διατήρηση της ευελιξίας και στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής δίνουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Randstad, «Workmonitor».

Επιπλέον, βρέθηκε ότι 41,1% των εργαζομένων αναμένουν μηνιαία μισθολογική ενίσχυση στις οικονομικές του απολαβές, ενώ 56,4% των εργαζομένων δεν θα αποδέχονταν μια θέση εργασίας που θα επηρέαζε τη διατήρηση της ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.

Επιπρόσθετα,

97% των εργαζομένων θεωρούν εξαιρετικά σημαντική την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής τόσο στην τρέχουσα, όσο και στη μελλοντική τους απασχόληση, ενώ 45,5% θα προτιμούσαν να παραιτηθούν από την εργασία τους, αν αυτή εμπόδιζε την ευτυχία τους.

Η έρευνα διεξήχθη σε συνολικό δείγμα 35.000 εργαζομένων, σε 34 αγορές, το διάστημα 18-30 Οκτωβρίου 2022, ενώ, στην Ελλάδα, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι. Τα στοιχεία της θα συζητηθούν αναλυτικά στο πλαίσιο webinar, την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα