Απονεμήθηκαν τα βραβεία L’Oréal – Unesco για τις Γυναίκες στην Επιστήμη

Η 12η τελετή βράβευσης του ελληνικού προγράμματος L’Oréal – Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου. H L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco βράβευσαν ακόμα τρεις εξαιρετικές Ελληνίδες επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται στην έρευνα στους τομείς της Ιατρικής, της Βιολογίας και της Χημείας στην Ελλάδα.

Οι

ερευνήτριες στις οποίες απονεμήθηκαν τα βραβεία L’Oréal-Unesco για το 2022 είναι οι Ελένη Βεργαδή, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννα Κεκλίκογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Μαρούλα Κόκοτου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Γενικής Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

O Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, Alex Davison δήλωσε: «Από το 2006, μέσα από το πρόγραμμα L’Oréal – Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, έχουμε βραβεύσει 32 Ελληνίδες Ερευνήτριες από τον χώρο των Θετικών Επιστημών. Οι γυναίκες αυτές, με τη δύναμη του έργου τους δημιουργούν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στις ζωές μας όσο και στην αντίληψη για το μέλλον του σύμπαντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα