Η Diageo αποκτά την πρώτη της γυναίκα CEO

Την πρώτη γυναίκα Chief Executive Officer της ορίζει η Diageo, αποτελώντας μια από τις λίγες εταιρείες του FTSE 100, οι οποίες ηγούνται από γυναίκες. Η Debra Crew, νυν Chief Operating Officer της Diageo, θα διαδεχτεί τον τρέχοντα CEO, Sir Ivan Menezes, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον ερχόμενο Ιούλιο.

Πριν από την ένταξή της στην Diageo ως Πρόεδρος για τη Βόρεια Αμερική, το 2020, η Debra

Crew θήτευσε στην καπνοβιομηχανία Reynolds American. Αποτελεί δε ένα έμπειρο ηγετικό στέλεχος σε brands των FMCG, έχοντας υπηρετήσει σε senior ρόλους γενικής διεύθυνσης στις εταιρείες PepsiCo και Mars.

Επιπλέον, αποτελεί πρώην marketer, έχοντας διατελέσει, ενδεικτικά, Senior Vice President of Marketing στη Nestlé και Category Business Director στην Kraft Foods, ενώ διαθέτει εμπειρία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Diageo και της Mondelez.

Η Debra Crew δήλωσε ευγνώμων προς τον προκάτοχό της για το έργο του στην προετοιμασία της εταιρείας για μελλοντική ανάπτυξη. «Ο Ivan μεταμόρφωσε το παγκόσμιο αποτύπωμα της Diageo, το χαρτοφυλάκιο των brand της και τη στρατηγική της εστίαση, τοποθετώντας την ως έναν ξεκάθαρο ηγέτη στα premium ποτά», δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, Javier Ferrán.

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα