Ανανεωμένος ο CR Index 2023-2024

Tο Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ελλάδα να αξιολογήσουν και να αναδείξουν τις υπεύθυνες και βιώσιμες (ESG) πρακτικές τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στον νέο και ανανεωμένο CR Index 2023-2024 και το CRI Pass.

Στον νέο και ανανεωμένο CR Index έχουν ενσωματωθεί τα σημαντικότερα ESG και net

zero κριτήρια και standards, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ευρωπαϊκές νομοθεσίες και διεθνείς τάσεις, όσον αφορά στη διαχείριση και την ενσωμάτωση της βιώσιμης ανάπτυξης στη στρατηγική και τις πολιτικές των εταιρειών.

Παράλληλα, ο ανανεωμένος CR Index έχει ενσωματώσει κριτήρια και από το νέο πρότυπο ΕSRS (Ευρωπαϊκό Standard για Sustainability Reporting) και τις τελευταίες ευρωπαϊκές νομοθεσίες (CSRD, CDDD κ.ά.), με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να επιτυγχάνουν βελτιωμένα ESG ratings αλλά και την καλύτερη ενσωμάτωσή τους.

Η υποβολή συμμετοχών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 20 Νοεμβρίου. O κύκλος της φετινής αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2024 με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την τελετή βράβευσης των εταιρειών που θα διακριθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα