Αύξηση σε ad revenue και retail media προβλέπουν GroupM και Magna

Στοιχεία γύρω από τις ετήσιες προβλέψεις τους αναφορικά με το seach, τα retail media, τα social και το video έδωσαν στη δημοσιότητα η GroupM του WPP και η Magna του IPG Mediabrands. Ενδεικτικά, σε επίπεδο εσόδων από διαφημίσεις, η GroupM προβλέπει ότι το search θα σημειώσει

την πιο αργή ανάπτυξη με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης CAGR 4,1%, ενώ τα retail media, τα οποία αναμένεται ότι θα αποτελούν, στο τέλος του 2023, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ψηφιακό κανάλι, εκτιμάται ότι θα καταγράψουν αύξηση 9,3% σε σχέση με το 2022.

Επίσης, προβλέπεται ότι τα social media και το short-form video θα σημειώσουν αύξηση 8,5% σε σύνθετη βάση. Επιπλέον, τα έσοδα από ψηφιακές διαφημίσεις προβλέπεται να αυξηθούν 11,2% το 2023, αφού οι πωλητές διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Alphabet (Google), Amazon, Spotify, Pinterest, Microsoft και Snap, ανέφεραν επιτάχυνση της ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο, εξαιρώντας, ωστόσο, τη CTV, το digital OOH και άλλες προεκτάσεις των παραδοσιακών Μέσων στον ψηφιακό κόσμο. Αντίστοιχα, η Magna του IPG Mediabrands, στο πλαίσιο του «Global Ad Forecast» της, εκτιμά ότι τα καθαρά διαφημιστικά έσοδα για τους media owners θα αυξηθούν, φέτος, κατά 5,5% σε 853 δισ. δολάρια και, το 2024, κατά 7,2%. Επιπλέον, προβλέπει ότι η αναζήτηση με keywords και το e-commerce θα παραμείνουν τα πιο δημοφιλή φορμάτ διαφήμισης, αυξανόμενα έως και 9% στα περίπου 298 δισ. δολάρια το 2023.

Επιστροφή στη σταθερή διαφημιστική ανάπτυξη μέχρι το 2028
Παράλληλα, μετά από έξι χρόνια αστάθειας, η παγκόσμια διαφημιστική οικονομία είναι έτοιμη για μια αντίστοιχη περίοδο σταθερότητας κατά την οποία θα αναπτυχθεί με υγιείς ρυθμούς μονοψήφιου ποσοστού, που θα συσχετίζονται περισσότερο με τη μακροοικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με την President-Business Intelligence της GroupM, Kate Scott-Dawkins, η οποία δημοσίευσε εχθές (4 Δεκεμβρίου) το πρωί τα επικαιροποιημένες προβλέψεις της εταιρείας συμμετοχών για την παγκόσμια αλλά και την αμερικανική αγορά. Επικαλούμενη τη σταθεροποίηση των μακροοικονομικών δεικτών, καθώς και τα κίνητρα από την καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης, και την ψηφιοποίηση των media και των εμπορικών καναλιών, η Scott-Dawkins προβλέπει ότι η παγκόσμια διαφημιστική οικονομία θα αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 5,6% τα επόμενα πέντε χρόνια, φτάνοντας τα 1,2 τρισ. δολάρια – εξαιρουμένων των δαπανών για τις πολιτικές διαφημισεις- μέχρι το 2028.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα