Youtube Ads Leaderboard 2019: Βranded content που κερδίζει το μυαλό και την καρδιά των θεατών

Κάθε χρόνο, το Ads Leaderboard του YouTube αποτελεί ένα benchmark για τη δράση των brands και των διαφημιστικών τους στο εξελισσόμενο κομμάτι της διαφήμισης στον ψηφιακό κόσμο. Για το 2019, το αυθεντικό storytelling είχε την τιμητική του.

Με την Cosmote να στέφεται πρωταγωνίστρια, ολοκληρώθηκε το YouTube

Ads Leaderboard για το 2019, η κατάταξη της Google που παρουσιάζει τις 10 πιο δημοφιλείς διαφημίσεις που επέλεξαν να παρακολουθήσουν οι χρήστες του YouTube στην Ελλάδα τη χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα με το Ads Leaderboard, το Robogirl των Cosmote και Ogilvy κατέγραψε τα περισσότερα views, ακολουθούμενο από το «Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς επ. 1 & 2» των Cosmote και Digital Minds και τη διαφήμιση «Να μας το προσέχεις» των Amstel και Frank & Fame.

Στην φετινή δεκάδα, είδαμε επίσης: Τα Jumbo και η Pollen καταλαμβάνουν δύο θέσεις στη λίστα, και συγκεκριμένα την 4η θέση με το χριστουγεννιάτικο σποτ «Jumbo αντίστροφη μέτρηση 2019 – Ο ναυτικός!» και την 8η με το πασχαλινό σποτ «Jumbo Πάσχα 2019 – Πέτρος Γαϊτάνος». Στο Ads Leaderboard για το 2019 συναντάμε ακόμη, το «#ActForLove» των Lacta και Ogilvy, το «Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς επ. 3 & 4», το σποτ «P.R.I.N.G.L.E.S. featuring Μιχάλης Ρακιντζής» των Pringles και Isobar, το «The Dream (feat. Giannis & Kostas Antetokounmpo) | The Full Story | #KantoAlithino» των Milko και Newtons και το «Γιώργος Καπουτζίδης – Έφη Παπαθεοδώρου: Η πληρωμή λογαριασμών είναι tora απολαυστική» των ΟΠΑΠ και McCann Athens.

CREATIVE STORYTELLING ΣΤΟ YOUTUBE
Το branded content έθεσε στο επίκεντρο της στρατηγικής της η Cosmote, ώστε να συνδεθεί δημιουργικά και μέσω της αφήγησης με το κοινό της και να διοχετεύσει τα μηνύματα και της αξίες της στον online κόσμο. «Στοχεύσαμε σε ένα κανάλι που θα μας βοηθούσε όχι μόνον να ενισχύσουμε την αναγνωρισιμότητα, αλλά και να δημιουργήσουμε έναν δεσμό με τους πελάτες μας. Ένα κανάλι, που θα μας παρείχε το χώρο και τα εργαλεία να προωθήσουμε τα μηνύματά μας με έναν ήπιο τρόπο, χωρίς να προκαλούμε διάσπαση στο κοινό μας», αναφέρει η Βάσω Μαργέλου, Media & Budgeting Senior Manager, Fixed & Mobile Marketing Communications Strategy Division Fixed & Mobile, ΟΤΕ Group of Companies. Στους στόχους που τέθηκαν, ήταν η κατάκτηση ηγετικής θέσης μεταξύ των καναλιών YouTube στην αγορά τηλεπικοινωνιών και η τοποθέτηση στην πρώτη πεντάδα μεταξύ όλων των branded καναλιών στο Μέσο, στην Ελλάδα. Η ομάδα προχώρησε στη βελτιστοποίηση του branded καναλιού της στο YouTube, καθώς και στη δημιουργία πρωτότυπου branded περιεχομένου.

Η προσπάθεια κορυφώθηκε με την ταινία της Cosmote για την εκπαιδευτική ρομποτική, καθώς και με την αναβίωση σε web series της δημοφιλούς σειράς «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς», στην οποία δόθηκε ένα τεχνολογικό twist. Μέσα από τις ενέργειες που έκανε, η Cosmote ανέβηκε στη 2η θέση από τη 12η μεταξύ όλων των branded καναλιών στο YouTube, μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Η ταινία «Robogirl» που δημιούργησε η Ogilvy για την Cosmote, βρέθηκε στην πρώτη θέση του YouTube Ads Leaderboard για το 2019, σαν το δημοφιλέστερο και το πιο engaging video για λογαριασμό brand, τόσο σε αριθμό views όσο και σε αντίδραση του κοινού (χρόνος παραμονής, likes, comments και shares).

«Και αυτό δεν είναι τυχαίο, μιας και είναι η τρίτη φορά που η Ogilvy βρίσκεται στην κορυφή του YouTube Ads Leaderboard, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού τόσο με την ταινία της Lacta “Η γεύση της αγάπης” το 2018, όσο και με την ταινία “Αγάπα σαν να μην υπάρχει αύριο”, επίσης για την Lacta, το 2016», επισημαίνει ο Πάνος Σαμπράκος, Chief Creative Officer της Ogilvy Greece.

ΠΩΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΣΤΕΛ ΕΓΙΝΕ LOVE CONTENT;
H καμπάνια της Άμστελ είναι μια ωδή «στην καρδιά» του προϊόντος, στο κριθάρι της, και στους 2.500 Έλληνες αγρότες που το καλλιεργούν. «Εάν στην προηγούμενη πρόταση αντικαταστήσουμε τη λέξη καμπάνια με τη λέξη ιστορία, γίνεται αρκετά σαφές για ποιους λόγους φέτος είμαστε στο top 3 του ΥοuTube Ads Leaderboard: Γιατί επιλέξαμε να πούμε μια αληθινή ιστορία», μας λέει η Μαριλού Θηβαίου, Account Director της Άμστελ.

Οι αληθινοί αγρότες της Άμστελ πρωταγωνιστούν στο δικό τους μιούζικαλ, με όχημα ένα λαϊκό τραγούδι- ύμνο, ξεκινώντας μια ειλικρινή συνομιλία με τον καρπό τους, από τη συγκέντρωσή του, έως την ημέρα που επιστρέφει πίσω σε αυτούς, μέσα από ένα παγωμένο ποτήρι Άμστελ. Όπως μας λέει η Μαριλού Θηβαίου, η παραπάνω ιστορία εξηγεί γιατί μια διαφήμιση είναι content και γιατί content μπορεί να είναι οποιαδήποτε αληθινή ιστορία επιλέγει να πει ένα brand.

«ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»
Το branded content μας βοήθησε να συνδεθούμε καλύτερα με τα κοινά και να δυναμώσουμε τη σχέση μας με τους καταναλωτές, οδηγώντας παράλληλα την αυθεντικότητα του brand και την εμπιστοσύνη. Δεν είναι μόνον θέμα διαφημιστικών formats, metrics και μιντιακής επένδυσης. Μια επιτυχημένη καμπάνια marketing μπορεί και πρέπει να είναι περισσότερα. Έχει να κάνει με το εξαιρετικό περιεχόμενο και όχι μόνο με προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στους ανθρώπους. Το long form content και το storytelling είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σε προσέξουν και, αν το κάνεις σωστά, να σε αγαπήσουν.
Βάσω Μαργέλου, Media & Budgeting Senior Manager, ΟΤΕ Group

«ΤΟ ROBOGIRL ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 4,5 ΕΚΑΤ. VIEWS…»
Το Robogirl, που πρόσφατα απέσπασε και το βραβείο Silver στα London International Awards, είναι τρανή απόδειξη του impact που μπορεί να έχει το Branded Entertainment όταν γίνεται σωστά. Η ταινία, διάρκειας 50 λεπτών, έγινε η αγαπημένη ταινία του νεανικού κοινού ξεπερνώντας τα 4.5 εκατ. views, προβλήθηκε σε σχολεία, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές και πάνω από όλα κατάφερε να εμπνεύσει χιλιάδες παιδιά, κάνοντάς τα να ασχοληθούν με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, συμβάλλοντας έτσι στην αποστολή της Cosmote για έναν κόσμο καλύτερο για όλους.
Πάνος Σαμπράκος, Chief Creative Officer, Ogilvy Greece

H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΜΕ «ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»
Το content marketing είναι ένας ανερχόμενος όρος, άλλα υπήρχε πάντα στη σφαίρα της επικοινωνίας. Ένα ραδιοφωνικό που σε έκανε να γελάσεις, ένα post που έκανες share γιατί μίλησε στην καρδιά σου, ένα ad που δεν έκανες skip για να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι, μια διαφήμιση που σιγοτραγουδάς όλη μέρα ακόμα και ένα tweet 280 χαρακτήρων, όλα είναι content. Και αυτά που κρύβουν τις μεγαλύτερες αλήθειες μέσα τους, μετατρέπονται από διαφημίσεις, σε «lovecontent».
Μαριλού Θηβαίου Account Director, Άμστελ

Cosmote – Robogirl – H ταινία

Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς επ. 1 & 2: Μάνα & Ζήλεια

Να μας το προσέχεις

Jumbo αντίστροφη μέτρηση 2019 – Ο ναυτικός!

Lacta – #ActForLove

Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς επ. 3 & 4: Πανσέληνος & Αποχρώσεις του γκρι

P.R.I.N.G.L.E.S. featuring Μιχάλης Ρακιντζής

Jumbo Πάσχα 2019 – Πέτρος Γαϊτάνος

The Dream (feat. Giannis & Kostas Antetokounmpo) | The Full Story | #KantoAlithino

Γιώργος Καπουτζίδης – Έφη Παπαθεοδώρου: Η πληρωμή λογαριασμών είναι tora απολαυστική

Keywords
Τυχαία Θέματα