To Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μηνύει την Google

Tο αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και οκτώ ακόμα αμερικανικές Πολιτείες κατέθεσαν μήνυση κατά της Google της Alphabet για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά της ψηφιακής διαφήμισης.

«Η ζημιά είναι ξεκάθαρη: οι δημιουργοί ιστοτόπων κερδίζουν λιγότερα και οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν περισσότερα από ό,τι θα έκαναν σε μια αγορά όπου η απεριόριστη ανταγωνιστική πίεση

θα μπορούσε να ελέγξει τις τιμές και να δημιουργήσει πιο καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία διαφημίσεων, τα οποία τελικά θα οδηγούσαν σε υψηλότερη ποιότητα και χαμηλότερο κόστος συναλλαγών για την αγορά», ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη μήνυση, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνιας και της Βιρτζίνιας βρέθηκαν ανάμεσα σε αυτές που υπέγραψαν την καταγγελία. Η δήλωση της Google ανέφερε ότι η καταγγελία «επιχειρεί να επιλέξει νικητές και ηττημένους στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα της τεχνολογίας της διαφήμισης».

Η υπόθεση, επεσήμανε η Google, «αντιγράφει σε μεγάλο βαθμό μια αβάσιμη μήνυση του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας, μεγάλο μέρος της οποίας απορρίφθηκε πρόσφατα από ομοσπονδιακό δικαστήριο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μεγεθύνει ένα εσφαλμένο επιχείρημα που θα επιβράδυνε την καινοτομία, θα αύξανε τα τέλη διαφήμισης και θα δυσκόλευε την ανάπτυξη χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων και εκδοτών».

(Πηγή: AdAge)

Keywords
Τυχαία Θέματα