To Twitter αναστέλλει την πολιτική κατά της παραπληροφόρησης για τον Covid

Παύει να εφαρμόζει την πολιτική του κατά της παραπληροφόρησης γύρω από τον Covid το Twitter, σύμφωνα με το BBC, παρόλο που, όπως φαίνεται, άλλες πολιτικές που συνδέονται με ψευδείς πληροφορίες παραμένουν σε ισχύ.

Εδώ και μερικές ημέρες, η πλατφόρμα σταμάτησε να απομακρύνει tweets που αντικρούουν στους κανονισμούς της σχετικά με την πανδημία,

αν και είχε διακόψει τη λειτουργία πάνω από 11.000 λογαριασμών μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλαίσιο, λογαριασμοί που επανειλημμένα δημοσιεύουν «αποδεδειγμένα ψευδές ή παραπλανητικό» περιεχόμενο για τον Covid, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντικό κίνδυνο ή βλάβη», αναστέλλονταν για ώρες, μέρες, ή επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου, σχεδόν 100.000 ανάλογα posts είχαν αποσυρθεί από την πλατφόρμα πριν την παύση εφαρμογής της πολιτικής. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Elon Musk ανακοίνωσε «αμνηστία» για τους χρήστες που είχαν «εκδιωχθεί» από το Twitter, εντάσσοντας σε αυτήν την επαναφορά λογαριασμών χρηστών που είχαν βρεθεί να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις γύρω από τον Covid.

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα