PwC: Χάσμα στην ενδυνάμωση και τη μισθοδοσία των δύο φύλων

Παρά τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στις χώρες του ΟΟΣΑ, θα χρειαστεί πάνω από μισός αιώνας για την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων. Επίσης, υφίσταται σημαντικό χάσμα ενδυνάμωσης μεταξύ των δύο φύλων με τους άνδρες να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στον εργασιακό χώρο και τις πιο «ισχυρές» γυναίκες-εργαζόμενες να εντοπίζονται στον κλάδο της

τεχνολογίας.

Παράλληλα, καταγράφεται απόκλιση 34 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των γυναικών που δηλώνουν ότι είναι σημαντικό να αμείβονται δίκαια για την εργασία τους και εκείνων που το βιώνουν πραγματικά. Τα παραπάνω αποτελούν συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από τις νέες έρευνες της PwC, «Women in Work Index» και «Global Empowerment Index», οι οποίες εξετάζουν θέματα που αφορούν τα δύο φύλα και τον ρόλο τους στο παγκόσμιο επαγγελματικό περιβάλλον.

Όσον αφορά στους τέσσερις πιο σημαντικούς παράγοντες ενδυνάμωσης στον χώρο εργασίας για τις γυναίκες, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας σε περιπτώσεις αλλαγή καριέρας, είναι η δίκαιη ανταμοιβή (72%), η ικανοποίηση μέσω της εργασίας (69%), ένας χώρος εργασίας όπου μπορούν πραγματικά να είναι ο εαυτός τους (67%) και η ύπαρξη μιας ομάδας που νοιάζεται για την ευημερία τους (61%).

Keywords
Τυχαία Θέματα