Promotional Marketing Awards 2024: Αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα στο Promotional Marketing

Τους μεγάλους νικητές ανακοίνωσαν τα Promo-tional Marketing Awards 2024, σε μια γιορτινή τελετή με την παρουσία 250 εκπροσώπων εταιρειών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δημιουργικές, καινοτόμες και αποτελεσματικές προωθητικές καμπάνιες και πρωτοβουλίες και ταυτόχρονα παρουσιάζοντας όλες τις εξελίξεις στο χώρο του promotional marketing στη χώρα μας.

Η φετινή διοργάνωση κατέγραψε αύξηση 15% σε αριθμό υποψηφιοτήτων που υποδέχθηκε σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερες από 100 καμπάνιες να διεκδικούν διάκριση σε μία ή και περισσότερες

κατηγορίες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα Promotional Marketing Awards, αποτελούν ήδη έναν καταξιωμένο θεσμό προβολής του κλάδου.

Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν 22 διακεκριμένοι εκπρόσωποι εταιρειών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, με πρόεδρο τον Γεώργιο Μπάλτα, Καθηγητή στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή MSc in Marketing Analytics και Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Τα κορυφαία βραβεία
Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχθηκαν οι:

η Chapter Five ως «Promotional Marketing Agency of the Υear» καιη Coca-Cola ως «Promotional Marketing Brand of the Year».

Platinum διακρίσεις 
Οι εταιρείες που κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι:

Promotional Marketing Strategies

West SA και PMI (κατηγορία non-food) για το έργο «Υλοποίηση και σταθερή λειτουργικότητα του project Lamps events της Papastratos για το IQOS».Chapter Five και The Coca-Cola Company (κατηγορία food) για το Coca-Cola 2023 Christmas truck Tour «Μοιράσου τον Αϊ Βασίλη που κρύβεις μέσα σου».

Sales Promotion Activities

Visit Meteora – Cosmote για το έργο «Visit Meteora: Unlocking Exclusive Experiences».

Experience

L’Οreal Hellas (non-food) για το «Consumer Products Division | Beauty Elevation in Store».Chapter Five και Coca-Cola 3E (food) για το «Coca-Cola Κυριακάτικα Γεύματα 3Ε Live Cooking – Masoutis».

Shopper

Chapter Five και The Coca-Cola Company για το Coca-Cola 2023 Christmas truck Tour «Μοιράσου τον Αϊ Βασίλη που κρύβεις μέσα σου».

Objectives

Praktiker Hellas για το έργο «Kidos Kipos – The School Project».

Incentive, Prize & Loyalty

ΑΒ Βασιλόπουλος και Ogilvy για το «Εξερευνούμε τον Ωκεανό».

Digital, Social & Mobile

Nafpaktos Textile Industry S.A. – Cosmote για το Nafpaktos Yarn_ID® «From Farm to Yarn».

Σημαντική αύξηση συμμετοχών
Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του δημοσιογράφου Πέτρου Κουμπλή, ο οποίος παρουσίασε την τελετή απονομής ενώ στη συνέχεια η Αγγελική Κουτσουράδη, παραγωγός των βραβείων αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του θεσμού που βραβεύει τις καινοτόμες και δημιουργικές ομάδες και που σημείωσε αύξηση 15% συγκριτικά με την περσινή, πρώτη διοργάνωση.

«Κλειδί» για να κατακτήσεις τον καταναλωτή το promotion
Τον λόγο έλαβε ο Γεώργιος Μπάλτας, ο οποίος τόνισε τη σημασία των βραβείων για τον κλάδο: «Τα βραβεία αυτά είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε ένα χώρο στο Marketing που είναι τρομερά σημαντικός από όποια άποψη και να το δεις, είτε από άποψη δαπάνης είτε σημασίας για την επιχείρηση και τον καταναλωτή. Το Promotion είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα σημαντικός και ειδικά τη σημερινή εποχή που οι καταναλωτές αναζητούν όλο και μεγαλύτερη αξία ή και εμπειρία σε σχέση με τις μάρκες. Θα έλεγα πως το Promotion είναι πραγματικά το «κλειδί» για να κατακτήσεις και τον καταναλωτή και την αγορά, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο εργαλείο του marketing.

Είμαστε εδώ με καταπληκτικές υποψηφιότητες-ενδεικτικά αναφέρω πως είχαμε μια μεγάλη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι ενώ είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που διεξάγονται τα βραβεία. Αυξημένο αριθμό συμμετοχών είχαμε στον κλάδο Food Beverage, γεγονός αναμενόμενο καθώς η ελληνική αγορά είναι πολύ δυναμική σε αυτό τον κλάδο και είχαμε και πολλές υποψηφιότητες στην κατηγορία που ονομάζουμε Experience που αφορά στην αναβάθμιση της εμπειρίας του καταναλωτή.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή με πάρα πολλές προκλήσεις για όλες τις μάρκες και ίσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να έρθεις κοντά στον καταναλωτή είναι να του αναβαθμίσεις την αξία που παίρνει από εσένα. Εγώ ως καθηγητής marketing δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο που να έχει μεγαλύτερη ουσία, να δίνεις δηλαδή στον καταναλωτή κάτι στο οποίο προσθέτεις μεγαλύτερη αξία. Τι καλύτερο μπορεί να σκεφτεί κάποιος για να φέρει πιο κοντά τον καταναλωτή αλλά και για να έρθει ο ίδιος πιο κοντά στους καταναλωτές;

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να πω πως είναι όλοι νικητές καθώς ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις καλύτερες πρακτικές στο Promotional Marketing γιατί κάτι τέτοιο είναι τόσο σημαντικό και για τον καταναλωτή και για τις επιχειρήσεις της χώρας».

Τη δέσμευσή τους για φρέσκιες, δημιουργικές ιδέες και εμπειρίες ανανεώνουν οι μεγάλοι νικητές της διοργάνωσης.

Νένα Ανδρίτσου, Managing Director, Chapter5

Promotional Marketing Agency Of The Υear / Chapter Five
«Παραμένουμε σταθεροί στην “crafting brand stories” αποστολή μας»
«Το ταξίδι μας προς την ανάδειξη ως Agency of the Year στα Promotional Marketing Awards 2024 αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης, της δημιουργικότητας και του πάθους της ομάδας μας να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες μάρκας. Από τη δημιουργία της Chapter5 το 2001, παραμείναμε σταθεροί στην «crafting brand stories» αποστολή μας. Ιστορίες που έχουν βαθιά απήχηση στο κοινό και οδηγούν σε απτά αποτελέσματα για τους πελάτες μας. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό το σημαντικό επίτευγμα και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για εμπειρίες μάρκας δημιουργικές, ολοκληρωμένες και συναρπαστικές που αφήνουν εντυπώσεις που διαρκούν με εξαιρετικά αποτελέσματα για τους πελάτες που μας εμπιστεύονται».

Αντώνης Θεοχάρης, Brand Manager Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Promotional Marketing Brand Of The Year / Coca-Cola
«Εστιάζουμε στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών και μαγικών στιγμών για τους καταναλωτές»
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για τα βραβεία και την τιμητική διάκριση Brand Of The Year, καθώς όλα τα activations που βραβεύτηκαν, αγαπήθηκαν πολύ από τους ίδιους τους καταναλωτές, επικοινώνησαν δυναμικά τα προϊόντα της Coca-Cola και ξεχώρισαν για την καινοτομία και την αποτελεσματικότητά τους. Στην Coca-Cola εστιάζουμε σταθερά στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών και μαγικών στιγμών για τους καταναλωτές, που αφενός αναδεικνύουν τις αξίες του brand, αφετέρου προσφέρουν μοναδική απόλαυση και διασκέδαση! Εννοείται ότι συνεχίζουμε και φέτος με πολλές, φρέσκιες και δημιουργικές ιδέες που μετουσιώνονται σε εντυπωσιακές ενέργειες και θα σας περιμένουμε να τις ζήσουμε μαζί!»

Στην ανάγκη συνεχούς αναβάθμισης της καταναλωτικής εμπειρίας και της επικοινωνίας των προωθητικών ενεργειών σε omnichannel επίπεδο, αναφέρονται μεταξύ άλλων οι νικητές των Platinum βραβείων.

Γιώργος Κανάκης, ΑΒ Price & Promo Activation Manager

ΑΒ Βασιλόπουλος & Ogilvy
«Η ανάγκη να επικοινωνούνται οι προωθητικές ενέργειες, σε omnichannel επίπεδο, είναι πλέον επιτακτική»
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την σχετική διάκριση καθώς ο θεσμός των Promotional Marketing Awards, παρότι νέος, θεωρούμε πως έχει ήδη εδραιωθεί. Η ανάγκη να επικοινωνούνται οι προωθητικές ενέργειες, σε omnichannel επίπεδο, είναι πλέον επιτακτική για όλους τους προμηθευτές και τους retailers. Στο πλαίσιο αυτό, οι διακρίσεις που έλαβε το πρόγραμμα Oceans μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους, καθώς πρόκειται για ένα παιδικό πρόγραμμα πιστότητας, το οποίο πέραν του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα έφερε πολύ καλά αποτελέσματα σε αύξηση πωλήσεων και επισκέψεων στο δίκτυο μας».

Σπύρος Αρβανιτάκης, Marketing & Business Development Manager, Consumer Products Division, L’Oréal Hellas

L’Oréal Hellas
«Στόχος μας να αναβαθμίζουμε διαρκώς την καταναλωτική εμπειρία»
«Στην ομάδα της L’Oréal Consumer Products Division εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε σε κάθε καταναλωτή μοναδικά προϊόντα, τεχνολογίες και εξειδικευμένες ρουτίνες ομορφιάς. Παράλληλα, εξίσου σημαντικός μας στόχος είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς την καταναλωτική εμπειρία τόσο στα φυσικά σημεία πώλησης, όσο και σε online περιβάλλον, εκπαιδεύοντας τον καταναλωτή στην εξειδικευμένη χρήση προϊόντων ομορφιάς και οδηγώντας τον σε διάδραση με τις μάρκες μας. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουμε το retailer στην ανάπτυξη των κατηγοριών ομορφιάς και στην ενίσχυση των πωλήσεων. Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων ομορφιάς αποτελεί μια συνολική εμπειρία, μοναδική για κάθε καταναλωτή!»

Χριστίνα Δάκα, Brand, PR & CSR Manager, Praktiker Hellas

Praktiker Hellas
«Σκοπός μας να βάλουμε το πράσινο στα σχολεία και τις καρδιές των παιδιών»
«Το Kiddos Kipos: The School Project, είναι μια πρωτοβουλία με βιώσιμο χαρακτήρα, που σκοπό έχει να συνδέσει τη νέα γενιά με τη φύση, βάζοντας το πράσινο στις αυλές των σχολείων και στις καρδιές των παιδιών! Το πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι της Περιβαλλοντικής Υπόσχεσης της Praktiker Hellas και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: “Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ”. Χαιρόμαστε που έως τώρα έχουν επωφεληθεί πάνω από 2.500 μαθητές & εκπαιδευτικοί και φυσικά δεν σταματάμε εδώ!»

Keywords
Τυχαία Θέματα