Marketing to Gen Z: Κατακτώντας την digital-first γενιά με πλούσιο video content και values

Αυθόρμητοι, με τη φρεσκάδα της ηλικίας και το θάρρος της γνώμης τους, οι εκπρόσωποι της Generation Z αποτελούν για τα brands και τις εταιρείες ένα νέο και ιδιαιτέρως σημαντικό pool καταναλωτών. Διαθέτουν νέες ιδέες, διαφορετική οπτική των πραγμάτων και των συνθηκών και μια φιλοσοφία ζωής εστιασμένη στον άνθρωπο και τις αξίες. Η επικοινωνία, ωστόσο, με τη συγκεκριμένη ομάδα, προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, σύμφωνους με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των Gen Zers, καθώς και να διαπερνά

τα κανάλια επικοινωνίας τα οποία χρησιμοποιούν.

Mobile first, digital savvy, audio «lovers»
Ποια όμως είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την Gen Z τόσο διαφορετική και σε ποια επίπεδα; Με χρονολογία γέννησης από το 1997 έως το 2012, οι λεγόμενοι Zoomers, είναι η πρώτη γενιά η οποία έχει γεννηθεί «μέσα» στο ψηφιακό τοπίο και βρίσκονται online από τη γέννησή τους, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, mobile συσκευές, κοινωνικά δίκτυα, αλλά και πραγματοποιώντας οι ίδιοι αγορές από νεαρή ηλικία, επισημαίνει το Search Engine Journal. Επιπλέον, θεωρούνται ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι με τη συγκέντρωση δεδομένων τους, μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από το online στο offline σύμπαν, ενώ είναι η πιο μορφωμένη γενιά μέχρι στιγμής. Επιπλέον, η Gen Z δαπανά περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη ομάδα στο διαδίκτυο, σύμφωνα και με τη διεθνή έρευνα του WARC, «Global Ad Trends: Finding Gen Z», η οποία αποκάλυψε ότι τα μέλη της πλοηγούνται σε ψηφιακά media 67,7% του χρόνου τους. Καταναλώνει δε περισσότερο audio περιεχόμενο, σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία Αμερικανούς, επισημαίνει, σε πρόσφατη έκθεση της, και η Edison Research, ενώ «αγαπημένο» μέσο με το οποίο ανακαλύπτει τις τάσεις και καταναλώνει ήχο είναι το smartphone. Εξάλλου, διαπίστωσε ότι το ψηφιακό ηχητικό περιεχόμενο έχει μεγαλύτερη δυναμική στους Gen Zers, καθώς τους δίνει πρόσβαση σε μουσική που δεν είναι διαθέσιμη στο ραδιόφωνο. Επιπρόσθετα, ο Giovanni Frasca, Head of Commercial Excellence, Kantar, στην ομιλία του στο τελευταίο Interactive Marketing Conference (IMC) του IAB Hellas, εξήγησε ότι χρησιμοποιούν και το YouTube, το οποίο λειτουργεί σαν «τηλεόραση» αυτής της γενιάς αν εξετάσει κανείς το reach, τη συχνότητα χρήσης και τη συχνότητα έκθεσης σε διαφημίσεις. Ωστόσο, σχολίασε ότι οι στάσεις της απέναντι στις διαφημίσεις δεν είναι τόσο θετικές, καθώς τις αξιολογεί ως λιγότερο relevant και διασκεδαστικές, απ’ ό,τι οι προηγούμενες γενιές, γεγονός που αποδίδεται στο περιεχόμενο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, ο Matthew Lynes, Content Marketing Lead and Media Innovations Analyst, Twipe Digital Publishing, χαρακτήρισε την GenZ «γενιά της συνδρομής», καθώς τα μέλη της είναι πρόθυμα να πληρώσουν για το περιεχόμενο που τους αρέσει.

Αυθεντικότητα, social impact, ειλικρίνεια και values
Πέραν των συμπεριφορικών χαρακτηριστικών της Gen Z, τα μέλη της διακρίνονται και για τις ατομικές αξίες τους, τις οποίες τα brands και οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν σταθερά υπόψη τους κατά τον σχεδιασμό της marketing στρατηγικής τους. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο David Krost, Commercial Director, Vice Media, αποκάλεσε τα άτομα αυτής της γενιάς, στο πλαίδιο του IMC του IAB Hellas, «παράγοντες της αλλαγής», εστιάζοντας στην καταγεγραμμένη πρόθεσή τους να δουλέψουν για αυτήν. Ο δε Νίκος Μπρούμας, Managing Director, Reach, δήλωσε ότι «οι Gen Zers αποτελούν το καταναλωτικό entry point, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε και ότι είναι η μεγαλύτερη γενιά στην ιστορία, πράγμα που θα τους κάνει και το μεγαλύτερο συλλογικό καταναλωτικό πορτοφόλι στην ιστορία στα επόμενα χρόνια». Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά, όπου εστιάζει ο ίδιος: «1. Μιλάμε για την πρώτη digital native γενιά, επομένως περιμένουν μια απρόσκοπτη εμπειρία σε όλα τα κανάλια. 2. Συνδέονται με brands που έχουν σκοπό πέρα από το κέρδος. 3. Είναι savvy καταναλωτές. Έχουν συγκρίνει τιμές και χαρακτηριστικά πριν καταλήξουν σε ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. 4. Εμπιστεύονται το feedback τρίτων online, περισσότερο από τα claims μιας διαφήμισης. 5. Έχουν υψηλές προσδοκίες από την omnichannel εξυπηρέτηση πελατών». Στο γεγονός ότι οι Gen Zers αποτελούν αδιαμφισβήτητα την πρώτη digital γενιά που συνδέει το διαδίκτυο με όλες τις πτυχές της προσωπικής της ζωής στέκεται ο Κώστας Χαμαλίδης, Founder & CEO, Digital Minds. Προσθέτει δε ότι «ενθαρρύνουν τη διαφορετικότητα, επιδιώκουν τη συνεχή επικοινωνία και αναζητούν την αλήθεια σε θέματα που τους απασχολούν». Παράλληλα, επιζητούν από τις εταιρείες να είναι αυθεντικές, ειλικρινείς αναφορικά με την ποιότητα των προϊόντων τους και την τιμολογιακή τους πολιτική και «ανοιχτές» στην επικοινωνία με τους καταναλωτές τους, σημειώνει. Εξάλλου, όπως περιέγραψε το Euromonitor International στην ετήσια έκθεση «Top 10 Global Consumer Trends», για το 2023, οι καταναλωτές αυτής της γενιάς έχουν «ανοσία» στην παραδοσιακή διαφήμιση. Καθώς τη διαφορά κάνουν η αυθεντικότητα και ο κοινωνικός αντίκτυπος, το 48% των Gen Z καταναλωτών επιθυμεί να έρχεται σε επαφή με τα brands με στόχο να επηρεάσει την καινοτομία των προϊόντων, το 30% βασίζει τις αγοραστικές του επιλογές στις κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις και το 24% μποϊκοτάρει τις μάρκες που δεν συμμερίζονται τις ίδιες κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις.

Multi-channel στρατηγική, short-form video και οπτικά εφέ
Πώς μπορεί, ωστόσο, μια εταιρεία να επικοινωνήσει το μήνυμά της σε μια γενιά η οποία βομβαρδίζεται διαρκώς από ένα διαφημιστικό clutter και πώς είναι εφικτό να ξεχωρίσει από πλευράς marketing; Σημαντικά tips επιχειρεί να δώσει στα brands η Sprout Social, Inc., η οποία, σχολιάζοντας ότι με 56% της Gen Z να προτιμά να βλέπει τα brands να χρησιμοποιούν το Instagram και 38% το YouTube, εξηγεί ότι οι marketers θα πρέπει να ενσωματώσουν visual πλατφόρμες στη στρατηγική τους και να αναπτύσσουν bite-size περιεχόμενο για τα Instagram Stories τους. Χαρακτηρίζει δε το short-form video το οποίο διακρίνεται για τη μουσική, τα οπτικά εφέ, τα overlays κ.ά. ως «φλέβα χρυσού» τόσο για τους influencers, όσο και τα brands. Παράλληλα, αναφέρεται στο φαινόμενο «TikTok», το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα ζωτικότερα συστατικά μιας στρατηγικής προσέγγισης της Gen Z. Προτρέπει τις εταιρείες να πειραματιστούν με το interactive περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να ενθαρρύνει τον Gen Z καταναλωτή να προχωρήσει σε μια αγορά, να βρουν τρόπους να αγγίξουν την ευαίσθητη χορδή του FOMO (fear of missing out), να αξιοποιήσουν τα tags για την επίτευξη του engagement, να αναδείξουν την αίσθηση του χιούμορ τους και να δώσουν στο κοινό αυτό που πραγματικά χρειάζεται μέσω της συλλογής data. «Το 2023, οι κύριοι πυλώνες της στρατηγικής προσέγγισης των Gen Zers περιλαμβάνουν τη δημιουργία short-form video περιεχομένου, σύνδεση με micro και macro influencers, οι οποίοι στοχευμένα δημιουργούν αυθεντικό περιεχόμενο στο κοινό τους και την κατανάλωση audio περιεχομένου -podcasts και music- από music streaming πλατφόρμες, όπως Spotify, Apple Music κλπ», σχολιάζει, για τα ελληνικά δεδομένα, ο Κώστας Χαμαλίδης. Αντίστοιχα, ο Νίκος Μπρούμας εξηγεί ότι το κατάλληλο marketing mix θα πρέπει να περιέχει μία multi-channel στρατηγική, ενισχυμένη στα digital και social κομμάτια της, με ενταγμένη δημιουργία περιεχομένου από creators / influencers, με έμφαση στη χρήση video και σχεδιασμένη κυρίως για κατανάλωση από το κινητό.

Επένδυση σε interaction και co-creation
Οι εκπρόσωποι της Gen Z είναι επίσης γνωστοί για τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις και τα υψηλά ηθικά στάνταρ τους, με αποτέλεσμα τα brands να πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, προκειμένου να συναλλαγούν μαζί τους. Εάν, ειδικότερα, αντιληφθούν ότι οι εταιρείες αναπτύσσουν μηνύματα, branding και δημιουργικό αποκλειστικά για να επικοινωνήσουν μαζί τους, η στρατηγική μπορεί να αποτύχει, εξηγεί το Forbes. Προτείνει δε στρατηγικές για την εφαρμογή τακτικών marketing στους Gen Zers με έμμεσο και μη κραυγαλέο τρόπο. Μεταξύ άλλων: 1. Η επικοινωνία marketing θα πρέπει να αξιολογείται ως αυθεντική για να ρίξει τις ισχυρές άμυνες της γενιάς αυτής. 2. Αξιοποίηση μελών της ίδιας γενιάς, ως influencers ή advocates, για την επικοινωνία marketing ενεργειών και αντιπροσώπευση αξιών που αποτελούν προτεραιότητά της, όπως η ψυχική υγεία και η ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής. 3. Ανεύρεση και υιοθέτηση αυτού που την ενδιαφέρει ειλικρινά. 4. Οι εταιρείες θα πρέπει να κινούνται και να «ζουν» με βάση το purpose, τη βιωματική εμπειρία και την ισότητα. 5. Οφείλουν να παράγουν προστιθέμενη αξία, γιατί αυτό θα τις κάνει μοναδικές. 6. Θα πρέπει να δημιουργούν ψυχαγωγικό περιεχόμενο που ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση. 7. Οι εταιρείες θα πρέπει να δημιουργούν σχέσεις συν-δημιουργίας με το Gen Z κοινό, καθιστώντας το συνοδοιπόρο στο ταξίδι τους και να ζητούν τη συμμετοχή στις marketing δραστηριότητές τους με αυθεντικό και διαφανή τρόπο.

Inclusivity και sustainability στηρίζει η Gen Z
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, το οποίο μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμο στους marketers είναι η πιστότητα, την οποία οι Gen Zers επιδεικνύουν απέναντι σε brands τα οποία συμπίπτουν με τις αρχές και τις πεποιθήσεις τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του IBM Institute for Business Value και του αμερικανικού Retail Federation, 59% των συμμετεχόντων απάντησε ότι εμπιστεύονται τα brands με τα οποία έχουν μεγαλώσει, 46% ότι διαθέτουν ήδη ισχυρή σχέση πιστότητας με κάποιο brand, ενώ 66% επιμένουν να ψωνίζουν από κάποιο αγαπημένο brand για μακρύ χρονικό διάστημα. Αυτό αποδεικνύει, σύμφωνα με την έρευνα, ότι οι Gen Zers επιθυμούν και μπορούν άνετα να χτίσουν και να διατηρήσουν σχέσεις με τα brands με τα οποία συνδέονται. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό για τα brands και τους marketers να καλλιεργούν την Gen Z πελατειακή βάση τους. «Οι Gen Zers θεωρούν τα brands που επιλέγουν ως μια ευκαιρία αυτοέκφρασης», σχολιάζει ο Νίκος Μπρούμας. Αποδέχεται το γεγονός ότι, οι οικονομικές κρίσεις που τους έχουν πλήξει, τους οδηγούν και σε ευκαιριακές αγορές, «αλλά, όταν έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν, θα επιλέξουν και θα είναι πιστοί σε brands που θεωρούν ότι αντανακλούν αξίες όπως inclusivity και sustainability, με αυθεντικότητα και transparency στο ποιες πραγματικά είναι και πώς λειτουργούν», υπογραμμίζει.

Fit-to-the-platform για αποτελεσματικό reach
Στο πλαίσιο της πολυκαναλικής επικοινωνίας την οποία έχει ανάγκη η Gen Z για να έρθει σε επικοινωνία και να επιλέξει τα brands της προτίμησής της, οι marketers οφείλουν, σύμφωνα με το Search Engine Journal, να δημιουργήσουν περιεχόμενο κατασκευασμένο με βάση αποκλειστικά για κάθε κανάλι και αυτό, διότι, όπως αναφέρει, δεν υφίσταται ένα one-size-fits-all στο multi-channel marketing. Συμβουλεύει δε ο σχεδιασμός του περιεχομένου για το Instagram, το TikTok ή άλλη πλατφόρμα να πραγματοποιείται με βάση το κοινό κάθε πλατφόρμας, καθώς κανένα κοινό δεν είναι ίδιο με το άλλο. Άλλωστε, οι Gen Zers προτιμούν τα brands που γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν κάθε social media πλατφόρμα με μοναδικό τρόπο, όπως και οι ίδιοι. Έτσι, όπως περιγράφει, το Instagram προσφέρεται για aspirational αναρτήσεις, το Snapchat για την ανάδειξη καθημερινών στιγμών, το TikTok για διασκέδαση και trending προκλήσεις, το Twitter για ενημέρωση και το LinkedIn για περιεχόμενο σχετικά με την καριέρα. Θα πρέπει, λοιπόν, να προσαρμόζονται οι ίδιες και να προσαρμόζουν το μήνυμά τους στην online social community στην οποία απευθύνονται, προκειμένου το paid ή το organic περιεχόμενό τους να είναι επιτυχές. Καταλήγει δε ότι η Gen Z δεν αποτελεί κάποια μυστικοπαθή οντότητα και αυτό διότι υπάρχει μεγάλος όγκος data τα οποία αποκαλύπτουν τις προτιμήσεις τους στο marketing και στο spending. Τούτων δοθέντων, ο καλύτερος τρόπος προσέγγισής τους είναι η χρήση πλατφορμών και εργαλείων με σύνεση, καθαρή σκέψη και σαφή πρόθεση.

Is TikTok the king?
Ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των Gen Zers φαίνεται ότι κερδίζει το TikTok, καθώς το χρησιμοποιούν καθημερινά για να ψυχαγωγηθούν και να εμπνευστούν, παρακολουθώντας περιεχόμενο προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντά τους. Παράλληλα, συνδέονται με κοινότητες που τους αφορούν, συμμετέχουν, δημιουργούν και μοιράζονται. Σύμφωνα με white paper της Ogilvy, με τίτλο «All About TikTok», αναδεικνύεται έτσι σημαντική ευκαιρία για τα brands, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να αξιοποιούν το Μέσο για να συνδεθούν με τους καταναλωτές σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα, ειλικρίνεια και συμπεριληπτικότητα, ενώ, ταυτόχρονα, κερδίζουν τη «μάχη» για την προσοχή των χρηστών σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς. Εξάλλου, βασική προϋπόθεση για να επιτύχει μία μάρκα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο TikTok είναι να κατανοήσει και να υιοθετήσει την κουλτούρα και την αισθητική του Μέσου, με τη βοήθεια, μεταξύ άλλων, της συνεργασίας με creators, αλλά και των διαφημιστικών λύσεων που παρέχει, καλύπτοντας όλο το εύρος του marketing funnel. Το TikTok θεωρεί ως την «αγαπημένη» -highly engaging και εθιστική, όπως τη χαρακτηρίζει- πλατφόρμα της Gen Z ο Νίκος Μπρούμας για τρεις λόγους: «Ο πρώτος είναι πως το TikTok χτίστηκε πάνω σε μια αυξανόμενη τάση κατανάλωσης σύντομου βίντεο περιεχομένου. Ο δεύτερος, πως το αλγοριθμικό recommendation system που έχει αναπτύξει, βοηθά τους χρήστες να ανακαλύπτουν περιεχόμενο και creators που τους αρέσουν -ανεξάρτητα από το αν ανήκουν στο διευρυμένο δίκτυο επαφών τους- από τον αριθμό των fan τους ή όποιο άλλο τρίτο metric δεν σχετίζεται με την κατανάλωση και τη φύση του ίδιου περιεχομένου. Ο τρίτος, πως τα trending challenges, τα hashtags και τα in-app trends δημιουργούν την αίσθηση της κοινότητας ή του “ανήκειν” στους χρήστες του». Από την πλευρά του ο Κώστας Χαμαλίδης παρατηρεί ότι το video περιεχόμενο είναι τελικά η αγαπημένη επιλογή των Gen Zers, τόσο για ενημέρωση, όσο και για διασκέδαση. «Το YouTube αποτελεί ακόμα την κορυφαία πλατφόρμα κατανάλωσης περιεχομένου και ακολουθεί το TikTok ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κατανάλωσης short form video content», καταλήγει.

Νίκος Μπρούμας, Managing Director, Reach

«Multi-channel στρατηγική με περιεχόμενο creators / influencers»
«Η Gen Z δέχεται έναν εκθετικά μεγαλύτερο όγκο πληροφορίας από ό,τι οι προηγούμενες γενιές στην ηλικία τους. Έτσι, συνειδητά και μη, σκανάρουν γρήγορα το περιεχόμενο που τους “σερβίρεται” πριν αποφασίσουν πού θα αφιερώσουν χρόνο. Άρα, χρειαζόμαστε είτε επικοινωνίες που αποτυπώνουν -εντός του παραθύρου επικοινωνίας που μας αφιερώνουν- την πρότασή μας, είτε ελκυστικό περιεχόμενο για το κοινό στο οποίο στοχεύουμε. Σε σχέση με το marketing mix, χρειάζεται μία multi-channel στρατηγική, ενισχυμένη στα digital και social κομμάτια της, με ενταγμένη δημιουργία περιεχομένου από creators / influencers, έμφαση στη χρήση video και σχεδιασμένη κυρίως για κατανάλωση από το κινητό».

Κώστας Χαμαλίδης, Founder & CEO, Digital Minds

«Συνέπεια και αυθεντικότητα για μια ειλικρινή σχέση»
«Οι Gen Zers αποτελούν ένα άκρως απαιτητικό καταναλωτικό γκρουπ που επιδιώκει, κυρίως μέσα από την online έρευνα που πραγματοποιεί, να αντιληφθεί την ταυτότητα και τις αξίες των brands που επιλέγει. Η σύνδεση ενός brand με τη γενιά των Gen Zers δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι η συνέπεια και η αυθεντικότητα των brands, που έχουν αναδείξει κυρίως μέσα από τα social networks τους, αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για μία ειλικρινή σχέση. Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Gen Zers αποτελούν τους πρεσβευτές ενός αγαπημένου τους brand και δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο (UGC content) σχετικό με το brand στα προσωπικά τους social media networks».

Top 5 marketing to Gen Z strategies in 2023

Καθορίστε ξεκάθαρο mission και αξίεςΠαραμείνετε διαφανείς και αναλάβετε τις ευθύνες σαςΟρίστε την προσωπικότητα του brand σαςΝα είστε διασκεδαστικοίΧτίστε μια κοινότηταΠηγή: Later, visual marketing platform

In the news
Ως κατεξοχήν πλατφόρμα της Gen Z αναδεικνύεται το TikTok και στην Ελλάδα, με τις εταιρείες να αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ως ένα ακόμη touchpoint επικοινωνίας με το συγκεκριμένο -και όχι μόνο- κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούν συνεργασίες και καμπάνιες, όπως οι ακόλουθες:

Να μάθει τρόπους για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην κουζίνα κάλεσε η Barilla το Gen Z κοινό. Για τον σκοπό αυτό, μέσω του hashtag #SecondLifePasta, επέλεξε TikTokers να δημιουργήσουν το δικό τους πιάτο, χρησιμοποιώντας τα leftovers των ζυμαρικών.Η Βίκος συνέχισε με τη Reach την επικοινωνία οργανικού περιεχομένου στο TikTok, σε συνέχεια της προηγούμενης καμπάνιας του με hashtag #monovikos, η οποία δημιούργησε 13,5 εκατ. views.Προφίλ στο TikTok παρουσίασε το Duo, σε συνεργασία με τη 4 Wise Monkeys, με σκοπό να προσεγγίσει την Gen Z. Η απόφαση να ενταχθεί το TikTok στα βασικά κανάλια επικοινωνίας του brand στόχευε να ενισχύσει τη στρατηγική του και την always-on επικοινωνία του, αξιοποιώντας και τα εργαλεία και τις δυνατότητες του TikTok.Με video του Φάνη Λαμπρόπουλου, κατά τη διάρκεια της Black Friday, έκανε το ντεμπούτο της στη χρήση του Top View Ad στο TikTok η Nak Shoes. Η είσοδος του brand στην πλατφόρμα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Reach.Η Digital Minds ανέλαβε τη στρατηγική και την παραγωγή περιεχομένου της TikTok καμπάνιας της Nestlé για τη νέα γεύση των δημητριακών Fitness Dark Chocolate & Banana. Στα TikTok videos συμμετείχαν ενδεικτικά οι Ε. Φουρέιρα, Η. Παπαγεωργίου, Δ. Παππά, Πέρσα Παπασούλη, Π. Σιδηρόπουλος κ.ά.
Keywords
video, iab hellas, top 10, black friday, nak shoes, pool, mobile, online, engine, offline, global, media, giovanni, head, imc, iab, hellas, youtube, impact, ειλικρίνεια, david, ceo, top, εταιρεία, tips, instagram, fear, tags, data, macro, music, apple, συμμετοχή, ibm, business, retail, υφίσταται, twitter, linkedin, community, white, ogilvy, system, fan, ελλαδα, συγκεκριμένο, views, duo, black, view, nak, shoes, νέα, fitness, videos, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, ομαδα διας, www.youtube.com, αξια, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα, instagram, nak shoes, δυνατα, υιοθετηση, βιντεο, nak, εργαλεια, θαρρος, καριερα, μουσικη, ογκος, πλαισιο, ραδιοφωνο, υγεια, apple, ceo, ibm, linkedin, music, ogilvy, shoes, youtube, αγορα, αισθητικη, βικος, βοηθεια, γεγονος, γευση, διαστημα, δωσει, διαδικτυο, δικτυο, δικτυα, εφε, ευκαιρια, ευκολα, ειλικρίνεια, ειλικρινα, υπαρχει, εκθεση, ενδιαφεροντα, ενημερωση, εξυπηρετηση, επικοινωνια, ερευνα, ερχεται, εταιρεία, ζωης, ιδεες, ιδιο, ηλικια, υπηρεσια, υφίσταται, διαφημιση, ομιλια, ισορροπια, ηχο, κινητο, κουζινα, λογο, μηνυματα, μειωση, ομαδα, οπτικα, περιβαλλον, ποιοτητα, πλατφορμες, συγκεκριμένο, σιδηροπουλος, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, στην κουζινα, συμπαν, συχνοτητα, ταυτοτητα, ταση, φυση, φουρειρα, χιουμορ, ψηφιακο, αγορες, black, mobile, business, white, channel, community, data, duo, david, εφαρμογη, ευχερεια, ειλικρινεις, engine, ελληνικα, εμφαση, fan, fitness, giovanni, global, head, hellas, iab, iab hellas, imc, impact, κωστας, macro, media, multi, offline, ογκο, pool, retail, size, system, tags, ταξιδι, tips, online, top, θεματα, view, videos, views
Τυχαία Θέματα
Marketing, Gen Z, Κατακτώντας, -first,Marketing, Gen Z, kataktontas, -first