Kafea Terra: Αύξηση τζίρου 15% και νέες επενδύσεις

Αύξηση του τζίρου αναμένει και για το 2022 η Kafea Terra, η οποία προχωρά σε νέες επενδύσεις την επόμενη διετία, άνω των 6 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, ο τζίρος της εταιρείας το 2022 αναμένεται να ξεπεράσει τα 96 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 15% συγκριτικά με το 2021 (84,8 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Commercial Director της Kafea Terra, Nίκος Κουγιουμτζής, σε χθεσινή συνάντηση των στελεχών της εταιρείας με δημοσιογράφους. Να σημειωθεί ότι το 2020 ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 69,4 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση αποδίδεται

στην οργανική αύξηση των πωλήσεων αλλά και στις ανατιμήσεις. Όσον αφορά την κατανομή του τζίρου, το 83% προέρχεται από το HoReCa, το 14% από τη λιανική και το υπόλοιπό 3% από τις εξαγωγές και τις πωλήσεις σε γραφεία. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα παραγωγής της σε 14 αγορές, ενώ προσφάτως πραγματοποίησε άνοιγμα στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον, η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία.

Τα 2,5 εκατ. αφορούν νέες εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο (αποθήκες και μονάδα service), το 1,5 εκατ. ευρώ νέες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, τα 2 εκατ. ευρώ νέα μονάδα καβουρδίσματος στην Παιανία και 450.000 ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Παιανία. Οι επενδύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο τετραετές πρόγραμμα 27 εκατ. ευρώ της εταιρείας. Τέλος, τα στελέχη της Kafea Terra δήλωσαν την πίστη τους στη δυναμική του espresso.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αντιπρόεδρος και CMO της Kafea Terra, Νιόβη Καλλέργη: «Ο espresso έχει κυριεύσει το καταναλωτικό πρότυπο». Πιο αναλυτικά, η εκτίμηση για την επόμενη πενταετία δείχνει οριακή πτώση στην αγορά του καφέ συνολικά. Αντιθέτως, ο espresso αποτελεί την μοναδική κατηγορία στο λιανεμπόριο που εμφανίζει αυξητική τάση, της τάξης του 4% σε όγκο, η οποία αποδίδεται κυρίως στις κάψουλες. Σε αυτή την τάση ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει η προωθητική ένταση η οποία φτάνει στο 66%.

Keywords
Τυχαία Θέματα