KPMG και ΣΔΑΔΕ συγκέντρωσαν προτεινόμενες ενέργειες για καταπολέμηση της ηλικιακής διάκρισης

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας AdvantAge, που υλοποιείται από την KPMG στην Ελλάδα και τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Στόχος της

πρωτοβουλίας AdvantAge είναι να ευαισθητοποιήσει και να εμπλέξει ενεργά την επιχειρηματική κοινότητα, και την κοινωνία ευρύτερα, στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης με επίκεντρο – στην παρούσα φάση – τις ώριμες ηλικιακά ομάδες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του branding της πρωτοβουλίας AdvantΑge και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνών από την KPMG και τον ΣΔΑΔΕ για την ηλικιακή διάκριση στην εργασία.

Μέσα από την έρευνα και τα σχόλια των εργοδοτών και εργαζομένων προέκυψαν προτεινόμενες ενέργειες για την καταπολέμηση της ηλικιακής διάκρισης: Upskilling – Reskilling, Ενίσχυση δεξιοτήτων, Εκπαίδευση και παροχή ευκαιριών ανεξαρτήτως ηλικίας, Δράσεις για τη συμπερίληψη, Δημιουργία οργανισμών υποστήριξης για εργαζόμενους 50 + ετών, Οικονομικά κίνητρα προς τις επιχειρήσεις για πρόσληψη & διατήρηση στελεχών άνω των 45, Δημιουργία θέσεων για έμπειρους εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
KPMG, ΣΔΑΔΕ,KPMG, sdade