KPMG: Ανθίζει η ελληνική αγορά προσωπικών ειδών πολυτελείας

H αγορά πολυτελών ειδών αποτελεί ένα ανθεκτικό τμήμα της οικονομίας, επιτυγχάνοντας εξαιρετική απόδοση ακόμα και ύστερα από περιόδους οικονομικής ύφεσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η υποκατηγορία των προσωπικών ειδών πολυτελείας η οποία παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Αυτά επισημαίνει η μελέτη «The future of Consumer goods: The market of luxury goods» που πραγματοποίησε η KPMG στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, η ελληνική αγορά ειδών πολυτελείας συνέχισε την ανοδική της πορεία το 2022, ενισχυμένη από τον αυξημένο τουρισμό και τα ανοίγματα νέων σημείων λιανικής πώλησης.

Η απαίτηση της Gen Z για βιωσιμότητα επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια, ενώ τα εμπορικά σήματα στοχεύουν τις νεότερες γενιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εταιρείες ειδών πολυτελείας παγκοσμίως υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές, εστιάζοντας στην ηθική προμήθεια πρώτων υλών, στη λήψη κοινωνικών και περιβαλλοντικών μέτρων κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, στις δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, στην κυκλική οικονομία και στις δίκαιες πρακτικές εργασίας. Τέλος, η αγορά μεταχειρισμένων ειδών κερδίζει έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα