Interbrand: Η Apple κορυφαίο brand το 2022

Τη λίστα «Best global brands» για το 2022 δημοσίευσε το brand consultancy Interbrand. Η Apple διατηρεί την πρώτη θέση ανάμεσα στα 100 κορυφαία brands, έχοντας αυξήσει κατά 18% ΥοΥ το brand value της στα περίπου 482 εκατ. δολάρια.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Microsoft, με εκτιμώμενη αξία τα 278 εκατ. δολάρια, εκτοπίζοντας την Amazon

στην τρίτη θέση. «Στη Microsoft, πιστεύουμε πως η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση κάθε ανθρώπου και οργανισμού στον πλανήτη ώστε να επιτύχει περισσότερα», σχολίασε ο Executive Vice-President και Chief Marketing Officer της Microsoft Chris Capossela. Μία ακόμη αξιοσημείωτη μεταβολή ήταν η είσοδος της Nike για πρώτη φορά στο top 10, αφήνοντας εκτός τα McDonald’s.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Google, Samsung, Toyota, Coca-Cola, Mercedes-Benz και Disney. Η συνολική αξία των 10 κορυφαίων brands υπερβαίνει τη συνολική αξία των υπόλοιπων 90 που περιλαμβάνονται στη λίστα. Η μεθοδολογία εκτίμησης της Interbrand στηρίζεται σε διαφορετικές αναλύσεις, μεταξύ των οποίων του ρόλου που παίζει το brand στις αγοραστικές αποφάσεις, της ανταγωνιστικής ισχύος του και της ικανότητάς του να δημιουργεί πιστότητα και να διασφαλίζει βιώσιμη κερδοφορία για το μέλλον.

Η έρευνα καλύπτει την περίοδο Ιούνιος 2021-Μάιος 2022.

(Πηγή: TheDrum)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Interbrand, Apple,2022