IPG και Havas συμβουλεύουν «έξοδο» από το Twitter

Σε αναστολή της διαφημιστικής παρουσίας τους στο Twitter συμβουλεύουν τους πελάτες τους να προχωρήσουν το Interpublic Group (IPG) και η Havas Media, επικαλούμενοι προβληματισμούς για την ασφάλειά τους, με αφορμή τις ενέργειες του νέου CEO και ιδιοκτήτη της πλατφόρμας.

Επιπλέον, 40 ομάδες social advocacy και τεχνολογικής εποπτείας απέστειλαν επιστολή στους 20 μεγαλύτερους

διαφημιζόμενους του Twitter, οι οποίοι συνολικά δαπάνησαν περί τα 238 εκατ. δολάρια στην πλατφόρμα φέτος, καλώντας τους να πιέσουν τον Musk να διατηρήσει τις πρακτικές ελέγχου του περιεχομένου και να παύσουν τη διαφημιστική τους επένδυση αν αρνηθεί.

«Η τρέχουσα συγκυρία είναι απρόβλεπτη και χαοτική και κακόβουλοι δράστες και επικίνδυνες συμπεριφορές μπορούν να κυριαρχήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον», έγραψε το IPG, λίγες ημέρες μετά την εξαγορά του Twitter από τον επιχειρηματία.

«Αυτήν τη στιγμή, δεν μπορούμε να δηλώσουμε με σιγουριά ότι το Twitter είναι ασφαλές για τα brands», καταλήγει, προσφερόμενο να βοηθήσει τους πελάτες να μεταβάλουν τους όρους συμφωνιών τους με το κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, έχει ήδη υπάρξει «αύξηση περιστατικών ανάρμοστης συμπεριφοράς» στην πλατφόρμα και το agency αναμένει πως οι δηλώσεις του Musk θα ενθαρρύνουν τις κακές πρακτικές.

(Πηγή: Mediapost)

Keywords
Τυχαία Θέματα
IPG, Havas,Twitter