H Παπαστράτος παρουσίασε έρευνα της Povaddo για τα προϊόντα καπνού

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Παρίσι από την Povaddo για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση προϊόντων καπνού, παρουσίασε η Philip Morris International (PMI) με τη συμμετοχή 14.000 ενηλίκων από 13 κράτη της ΕΕ και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ευρωπαίοι πιστεύουν πως υποκατάστατα καπνού, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και ο θερμαινόμενος καπνός, αποτελούν εύλογες εναλλακτικές λύσεις για τα τσιγάρα και ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να εξετάσει τη φορολογική πολιτική της για τα προϊόντα αυτά.

Ο Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, δήλωσε: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα ευρήματα της έρευνας της Povaddo. Για την Παπαστράτος, η μείωση της βλάβης από το κάπνισμα αποτελεί στρατηγικό πυλώνα υπεύθυνης λειτουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Αναγνωρίζουμε ότι το ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα προϊόντα νικοτίνης είναι αυστηρό αλλά ρεαλιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο case-study αναγνώρισης της καινοτομίας στα μη καιόμενα προϊόντα ως εναλλακτικές δυνητικά μειωμένου κινδύνου, συμπληρωματικά στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα