H CMO της Diageo αποχωρεί μετά από 20 χρόνια

Tη Syl Saller αντικαθιστά η Cristina Diezhandino.

Έχοντας υπηρετήσει τον γίγαντα των αλκοολούχων επί δύο δεκαετίες, η Chief Marketing Officer της Diageo Syl Saller αποχωρεί, παραδίδοντας τη θέση της στην Cristina Diezhandino. Η Saller εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 1999 ως Marketing Director για τη Μ. Βρετανία και εξελίχθηκε σε παγκόσμια CMO το 2013.

Στις προτεραιότητες που έθεσε πρόσφατα η ισότητα των φύλων ήταν βασική, θέτοντας benchmarks για τα εσωτερικά τμήματα marketing αλλά και για τα συνεργαζόμενα agencies, προκειμένου να βελτιώσουν την εκπροσώπηση

των γυναικών, τόσο στις ομάδες τους, όσο και στην επικοινωνία, πρακτική που ακολούθησαν έπειτα και άλλες εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να αναλάβει κάποιον άλλο εταιρικό ρόλο και θα επικεντρωθεί σε ανάπτυξη ηγεσίας και executive coaching, παράλληλα με τα μη-εκτελεστικά της καθήκοντα. «Η Diageo είναι η πιο εκπληκτική εταιρεία, με ανθρώπους που διακρίνονται για το ταλέντο, την αφοσίωση και το πάθος τους.

Στόχος μου είναι να γυρίσω στον κόσμο και να αναπτύξω περισσότερους τέτοιους ανθρώπους», σχολίασε η Saller. Η διάδοχός της, Cristina Diezhandino, εκτελούσε έως τώρα χρέη Global Category Director for Scotch και Managing Director για τα luxury brands της Diageo και θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από 1 Ιουλίου.
(Πηγή: TheDrum)

Keywords
Τυχαία Θέματα