E-Commerce Solutions Providers: Eξατομίκευση και seamless εμπειρία ζητούν οι καταναλωτές
Η παγκόσμια στροφή προς τις διαδικτυακές αγορές επιτάχυνε τη ζήτηση για υπηρεσίες e-Commerce website development, σύμφωνα με την Grand View Research. Οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να προσεγγίσουν μεγαλύτερο κοινό, να κεφαλαιοποιήσουν τις εντεινόμενες τάσεις για mobile και remote shopping, και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην όλο και πιο ψηφιακή αγορά. Επενδύουν σε custom website development για να δημιουργήσουν φιλική προς τον
Εξατομίκευση και live shopping
Την τάση αυτή επιβεβαιώνει η Νανά Ιωακειμίδου, Junior Partner & Chief Client Relations Officer στην Generation Y: «Αναμφίβολα οι δύο μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή που ξεχωρίζουν και στην Ελλάδα, είναι από τη μία η εξατομικευμένη προσέγγιση κι εξυπηρέτηση πελατών, από την άλλη αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς το live shopping. Στην περίπτωση της εξατομικευμένης προσέγγισης, όλες οι τεχνικές machine learning και τεχνητής νοημοσύνης έχουν επικεντρωθεί στην ανάλυση δεδομένων από δεκάδες πλατφόρμες και εργαλεία, προκειμένου να υποστηρίξουν την αναβάθμιση που διαρκώς συντελείται στο customer experience, με τη δημιουργία σεναρίων αυτοματισμών. Η καινοτομία που φέρνει η Generation Y είναι ότι ενώνει για πρώτη φορά σε μία πλατφόρμα, την Datalyzer, όλα τα δεδομένα αγοραστικής συμπεριφοράς των χρηστών, μαζί με δυνατότητα αξιοποίησής τους.
Από την άλλη, το live shopping είναι άκρως αποτελεσματική διαδραστική τεχνική καθώς φαίνεται (η παγκόσμια αγορά του live shopping αναμένεται να φτάσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια εντός του 2025), που τη χρησιμοποιούν αρκετά καταστήματα και ειδικά fashion brands για αύξηση πωλήσεων, κυρίως μέσω social media πλατφορμών.
Η καινοτομία αυτής της τεχνικής είναι να υλοποιηθεί το live shopping session εντός του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης και άρα τη συγκέντρωση και αξιοποίηση των δεδομένων να τη διατηρήσει η ίδια η επιχείρηση και όχι η SoMe πλατφόρμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Generation Y φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα την καινοτόμα πλατφόρμα Buywith, η οποία προσφέρει μοναδικές δυνατότητες στους επιχειρηματίες και τους πελάτες τους, για αύξηση πωλήσεων και τζίρου, καθώς και για απολαυστική διαδραστική εμπειρία αντιστοίχως».
Περνώντας από το e-shop στο βιώσιμο e-business
«Αυτό που ξεχωρίζει πλέον δεν είναι η τεχνολογία καθαυτή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τη ‘ραφινάρει’ ο κάθε provider πάνω στα πραγματικά προβλήματα του πελάτη», υποστηρίζει ο Θανάσης Καμέας, Founder & CEO της Plushost. «Ναι, υπάρχουν εξελίξεις σε AI, omnichannel, personalisation, αλλά η πραγματική καινοτομία έρχεται από αυτούς που κάνουν την τεχνολογία… αόρατη.
Στην Ελλάδα βλέπουμε μια στροφή από το ‘στήνω e-shop’ στο ‘χτίζω βιώσιμο e-business’, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε data strategy, loyalty mechanics, RFM μοντέλα και cross-channel εμπειρία. Διεθνώς, η έννοια του Composable Commerce και των headless λύσεων ανεβαίνει, όχι γιατί είναι μόδα, αλλά γιατί επιτρέπει ταχύτερη προσαρμογή και modular scaling. Το μέλλον; Αυτός που καταφέρνει να ενορχηστρώσει τεχνολογία και ανθρώπινη εμπειρία χωρίς να το καταλαβαίνει ο χρήστης».
Εντείνεται η χρήση της ΤΝ
Το e-commerce στην Ελλάδα έχει πλέον ενηλικιωθεί, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Κωστής Παπαδόπουλος, CEO της Lighthouse και συμπληρώνει:
«Οι επιχειρήσεις που είναι στον χώρο έχουν υψηλές απαιτήσεις για τεχνολογικές λύσεις, επιδιώκοντας προηγμένους αυτοματισμούς, ολοκληρωμένες λύσεις order fulfillment και εξελιγμένα εργαλεία analytics. Σημαντικές είναι επίσης οι λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για εξατομικευμένες προτάσεις (recommendation engines) αλλά και παραγωγή περιεχομένου, ενώ οι ενσωματωμένες μηχανές αναζήτησης των e-shops εξελίσσονται συνεχώς. Σε διεθνές επίπεδο, πέραν των ανωτέρω βλέπουμε ολοένα αυξανόμενη χρήση του augmented reality (AR) αλλά και του AI-driven customer support».
Ο νέος χρυσός κανόνας
Ο συνδυασμός τεχνολογίας, δεδομένων και περιεχομένου (storytelling) αποτελεί τον νέο «χρυσό κανόνα» για τα e-Commerce brands που θέλουν να ξεχωρίσουν, μάς λέει ο Κωνσταντίνος Σκιάνης, CEO & Founder της Mediacube. Πιο αναλυτικά:
«Ο χώρος του e-Commerce εξελίσσεται ραγδαία, με τις νέες τάσεις να επικεντρώνονται γύρω από την προσωποποίηση, την αποτελεσματικότητα των καμπανιών και τη συνέπεια ενός brand σε όλα τα κανάλια. Η ενσωμάτωση του ΑΙ σε μηχανισμούς recommendation, dynamic pricing και customer segmentation επιτρέπει στα brands να δημιουργούν εμπειρίες που ‘μιλάνε’ πραγματικά στο κοινό τους. Ταυτόχρονα, μέσω predictive analytics, οι e-tailers αποκτούν τη δυνατότητα να προβλέπουν τη συμπεριφορά του χρήστη και να σχεδιάζουν marketing ενέργειες που αυξάνουν δραστικά το engagement και το conversion rate. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η omnichannel προσέγγιση, καθώς οι καταναλωτές κινούνται πλέον ανάμεσα σε πολλά κανάλια -online, mobile, social και φυσικά καταστήματα- περιμένοντας μία ενιαία, seamless εμπειρία».
Κλειδί η βέλτιστη εμπειρία χρήστη
Η ανάγκη για seamless εμπειρία καταναλωτή είναι μία από τις προκλήσεις του σύγχρονου ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Σκιάνης, ο οποίος εντοπίζει τρεις βασικούς πυλώνες προκλήσεων για τους σύγχρονους e-tailers, και συγκεκριμένα: «καλύτερη απόδοση, βελτιωμένη εμπειρία χρήστη και σύνδεση με τον καταναλωτή. Το cart abandonment μειώνεται με σωστό UX και δυναμικό remarketing, ενώ η αύξηση του conversion rate απαιτεί CRO τεχνικές, real-time personalization και συνεχή βελτιστοποίηση των σελίδων προορισμού. Για την ενίσχυση του customer lifetime value, απαραίτητο είναι το always-on marketing, μέσω loyalty schemes, referral προγραμμάτων, behavior-based content και automation flows που κρατούν τον πελάτη engaged. Από την πλευρά των καταναλωτών, η ζήτηση για relevant, γρήγορες και απρόσκοπτες εμπειρίες είναι σταθερά αυξανόμενη. Κάθε διαφημιστικό ή οργανικό touchpoint πρέπει να προσαρμόζεται έξυπνα στο προφίλ του χρήστη, με το content να γίνεται εργαλείο εμπιστοσύνης. Και πίσω από όλα, τα data-driven insights και εργαλεία όπως το GA4, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή και ευέλικτη στρατηγική απόκριση».
Η άξια της αποτελεσματικής διαχείρισης ζητημάτων logistics
Προκλήσεις όπως είναι η διαχείριση παραγγελιών μέσα από πολλαπλά κανάλια και η εξασφάλιση των εύκολων επιστροφών διακρίνει ο Κωστής Παπαδόπουλος:
«Οι e-tailers αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η αποδοτική διαχείριση των παραγγελιών σε omnichannel επίπεδο, η άμεση ενημέρωση αποθεμάτων και ο αποτελεσματικός χειρισμός επιστροφών. Ένα άλλο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι e-tailers είναι η κυριαρχία των marketplaces, όπου έχει δημιουργηθεί παθογενής σχέση εξάρτησης, με έλλειψη ελευθερίας από πλευράς εμπόρων. Οι έμποροι καλούνται να διατηρήσουν το brand τους και το direct πελατολόγιό τους, και για να το πετύχουν αυτό πρέπει να επιτύχουν «operational excellence» και να διατηρήσουν ανταγωνιστικές τιμές. Οι τελικοί αγοραστές επιζητούν άνετες αγορές, γρήγορες παραδόσεις, χαμηλές τιμές, ασφάλεια συναλλαγών, εύκολες επιστροφές και άμεση επικοινωνία με την επιχείρηση».
«Μην μου τρως τον χρόνο»
Οι e-Commerce λύσεις έχουν πάψει να είναι απλές «μηχανές πώλησης», τονίζει ο Θανάσης Καμέας: «Πλέον καλούνται να γίνουν συνδετικός κρίκος μεταξύ λειτουργίας, εμπειρίας και εμπιστοσύνης. Για τον e-tailer, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τεχνικό, αλλά και στρατηγικό: ‘Πώς αποκτώ και διατηρώ κερδοφόρους πελάτες;’. Για τον τελικό αγοραστή, η ανάγκη είναι μία: ‘Μην μου πάρεις τον χρόνο’. Αν μια πλατφόρμα δεν ελαχιστοποιεί την τριβή (friction), αν δεν με καταλαβαίνει, αν δεν με εκπλήσσει θετικά, χάνεται στον θόρυβο. Οι λύσεις λοιπόν πρέπει να επιλύουν σιωπηλά, να δουλεύουν χωρίς να φωνάζουν. Από το checkout έως το delivery, κι από την πρώτη επαφή μέχρι την επαναγορά».
Εύκολο checkout χωρίς κρυφές χρεώσεις
Διευκόλυνση του checkout και αύξηση του conversion rate ζητούν οι e-tailers, ενώ οι καταναλωτές λένε ‘όχι’ στις κρυφές χρεώσεις και ‘ναι’ στην ποικιλία τρόπων πληρωμής και αποστολής, εξηγεί η Νανά Ιωακειμίδου:
«Οι πελάτες αναζητούν κατά κόρον μεθοδολογία για ανάπτυξη αποτελεσματικών cross selling/upselling τεχνικών, αύξηση conversion rate, με παράλληλο βέβαια εύκολο checkout και γρήγορο, ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης, webstore. Από τη μεριά τους, οι καταναλωτές δείχνουν να αγκαλιάζουν τις εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων, ενώ προτιμούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα χωρίς κρυφές χρεώσεις, που προσφέρουν πολλαπλούς τρόπους πληρωμής και αποστολής των παραγγελιών τους».
Τα βασικά «dos» του e-commerce…
Βασικό προτέρημα μιας εταιρείας θεωρεί την ανάπτυξη της «ψηφιακής ενσυναίσθησης» η Νανά Ιωακειμίδου, «δηλαδή να μπορεί να προτείνει λύσεις σε ανάγκες του πελάτη, πριν ακόμη αυτές προκύψουν!», ενώ ο Κωνσταντίνος Σκιάνης υποστηρίζει ότι «ένα από τα πιο σημαντικά ‘do’ στο σύγχρονο e-Commerce είναι η υιοθέτηση μιας holistic full-funnel στρατηγικής, που καλύπτει όλα τα στάδια του customer journey. Δεν αρκεί απλώς να ‘τρέχει’ κανείς performance καμπάνιες, αλλά απαιτείται συνδυασμός brand storytelling, data-driven targeting και real-time optimization για να χτιστεί μια σχέση με τον καταναλωτή». Από την πλευρά του, ο Θανάσης Καμέας προτείνει να εστιάζει κανείς στη διάρκεια, όχι στο «launch», καθώς «τα πιο επιτυχημένα projects είναι αυτά που σχεδιάστηκαν για να εξελιχθούν, όχι απλά να παραδοθούν» και διακρίνει επίσης ως ‘dos’ «Μίλα με τη γλώσσα του πελάτη, όχι του developer. Αν δεν μπορεί να επαναλάβει ο ίδιος τι του προσφέρεις, δεν το έχει καταλάβει», καθώς και «Ανάλυσε προτού υλοποιήσεις. Τα πιο ακριβά λάθη ξεκινούν από πρόχειρες αποφάσεις, όχι από bugs». Τέλος, επτά βασικά ‘dos’ μοιράζεται μαζί μας ο Κωστής Παπαδόπουλος, και συγκεκριμένα: «Σαφής και φιλική στον χρήστη εμπειρία (UX/UI), Γρήγορη φόρτωση ιστοσελίδας και mobile-first προσέγγιση, Focus στο έξυπνο assortment προϊόντων και ανταγωνιστικές τιμές, Σαφής ενημέρωση για διαθεσιμότητα, παράδοση και επιστροφές, Επένδυση στην ασφάλεια συναλλαγών και προσωπικών δεδομένων, Αμεσότητα στην επικοινωνία και αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων με τους πελάτες (με χρήση AI ή χωρίς), Εξατομίκευση περιεχομένου και προσφορών μέσω ΑΙ και data analytics».
…συνοδεύονται από «don’ts»
Σύμφωνα με τη Νανά Ιωακειμίδου, «επειδή ο κλάδος μας είναι πολύπλευρος, ένα βασικό ‘don’t’ θα έλεγα πως είναι η απλή διεκπεραίωση των επιθυμιών του πελάτη. Αυτό μπορεί κάλλιστα να γυρίσει μπούμερανγκ σε πολλαπλά επίπεδα». «Μην κάνεις scale σε λάθος κατεύθυνση», προειδοποιεί ο Θανάσης Καμέας και συμπληρώνει: «Αν δεν έχεις προϊόν, messaging και service alignment, η ανάπτυξη φέρνει προβλήματα – όχι αποτελέσματα. Επίσης, μην εξαρτάσαι μόνο από τα trends. Πολλά από αυτά είναι bubbles. Βρες ποιο έχει ουσία για το κοινό σου και επένδυσε εκεί. Τέλος, μην υπόσχεσαι ‘εύκολο e-Commerce’. Το καλό e-Commerce είναι απλό στην εμπειρία, αλλά σύνθετο στον σχεδιασμό. Όποιος το υποτιμά, χάνει».
«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η χρήση one-size-fits-all λύσεων», τονίζει ο Κωνσταντίνος Σκιάνης. «Δεν μπορούν όλα τα e-shops να ακολουθούν το ίδιο growth plan. Κάθε brand χρειάζεται custom στρατηγική με βάση το προϊόν, το κοινό και το customer behavior. Επιπλέον, ενώ κάποτε το mobile-first ήταν buzzword, σήμερα μιλάμε πλέον για experience-first και channel-agnostic προσέγγιση. Ο χρήστης δεν διαχωρίζει συσκευές ή πλατφόρμες, αλλά περιμένει συνέπεια, ταχύτητα και αξία σε κάθε interaction, είτε είναι σε app, browser ή ακόμα και μέσω messaging apps. Τέλος, ένα ακόμα κρίσιμο λάθος είναι η υποτίμηση του post-purchase journey. Τα brands που επενδύουν σε after-sales εμπειρία, customer support, loyalty προγράμματα και ενεργοποίηση των πελατών τους, είναι αυτά που καταφέρνουν να χτίσουν μια κοινότητα και όχι απλώς να κάνουν πωλήσεις». Ο Κωστής Παπαδόπουλος συνοψίζει τα δικά του don’ts ως εξής: 1. Πολύπλοκες διαδικασίες checkout και εγγραφής. 2. Καθυστερήσεις σε υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών. 3. Ασυνέπεια στην ενημέρωση αποθεμάτων και χρόνων παράδοσης. 4. Απουσία responsive σχεδιασμού και παραμέληση mobile καναλιών. 5. Υπερβολική συλλογή προσωπικών δεδομένων χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση.
Νανά Ιωακειμίδου, Junior Partner & Chief Client Relations Officer, Generation Y«Να αφουγκράζεσαι τους προβληματισμούς του πελάτη»
«Προφανώς και οι τρόποι επικοινωνίας υπηρεσιών μιας εταιρείας μπορεί να είναι πολλαπλοί (χρήση owned media, βραβεύσεις, παρουσιάσεις σε συνέδρια, συνέργειες…). Κατά τη γνώμη μου, όμως, έχει επέλθει ψηφιακός μετασχηματισμός στη διαφήμιση ‘από στόμα σε στόμα’ κι έτσι ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επιστρατεύονται να μιλήσουν για την ποιότητα της συνεργασίας τους με τις εταιρείες. Και θεωρώ το σημαντικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μια εταιρεία του κλάδου, σίγουρα ισχύει για την Generation Y, να διεισδύει στις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης του πελάτη, να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς του και τελικά να του προσφέρει λύση που θα του παρέχει οικονομική και εμπορική ανάταση, ενώ παράλληλα θα τον απαλλάσσει από οποιουσδήποτε τεχνικούς ενδοιασμούς.»
«Ανάπτυξη μέσα από την εμπιστοσύνη»
«Εδώ βλέπουμε μια αγορά που μοιάζει να έχει ‘διχαστεί’. Από τη μία πλευρά υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στο να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου, με έντονες τακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως ενημερωτικά αρχεία (οδηγούς ή e-books), έξυπνα σχεδιασμένες φόρμες και αυτοματοποιημένα email. Από την άλλη, αυτοί που τελικά κλείνουν τις πιο σοβαρές συνεργασίες είναι οι εταιρείες που έχουν χτίσει καλή φήμη από στόμα σε στόμα. Αυτό που λέμε ανάπτυξη μέσα από την εμπιστοσύνη και τις σχέσεις. Το πιο δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σήμερα; Το να μπορείς να λες με ειλικρίνεια και απλά λόγια τι δεν προσφέρεις. Σε έναν κόσμο γεμάτο υποσχέσεις, οι πελάτες εκτιμούν την καθαρή τοποθέτηση: Όχι ‘τα κάνουμε όλα’, αλλά ‘αυτό είναι που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα από όλους – και δεν αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα’.»
Καθοριστικός ο ρόλος της φήμης
«Μία εταιρεία του κλάδου πρέπει κατ’ αρχήν να έχει πολύ καλό όνομα για την ποιότητα των υπηρεσιών της και την αξιοπιστία της, μιας και το word of mouth παίζει καθοριστικό ρόλο στον χώρο αυτό. Η επικοινωνία γίνεται κυρίως μέσω social media, webinars, case study publishing, παρουσία σε συνέδρια και εκθέσεις. Το performance marketing φαίνεται επίσης να λειτουργεί συμπληρωματικά σε όλες τις παραπάνω ενέργειες.»
«Ο πάροχος να λειτουργεί και ως σύμβουλος»
«Σήμερα, οι εταιρείες που προσφέρουν e-Commerce λύσεις υιοθετούν περισσότερο συμβουλευτική και συνεργατική προσέγγιση στην επικοινωνία τους με τους υποψήφιους πελάτες. Η προβολή των υπηρεσιών τους δεν βασίζεται πλέον μόνο σε τεχνικές δυνατότητες, αλλά σε πραγματικά case studies, ξεκάθαρο reporting και hands-on υποστήριξη σε όλα τα στάδια του project. Οι κορυφαίοι παίκτες του κλάδου διαφοροποιούνται, επενδύοντας σε εξειδίκευση ανά κλάδο. Το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για έναν πάροχο e-Commerce λύσεων είναι η ικανότητά του να λειτουργεί ως σύμβουλος ανάπτυξης και όχι απλώς ως πάροχος υπηρεσιών. Το πραγματικό differentiation προκύπτει όταν συνδυάζεται η τεχνική υλοποίηση με performance marketing, branding και δημιουργικότητα σε ένα ενιαίο στρατηγικό πλάνο. Η συνεχής, ανθρώπινη επαφή, η δυνατότητα για agile συνεργασία και η πρόσβαση σε συνεργασίες με top digital vendors προσθέτουν αξία που δεν αντικαθίσταται εύκολα.»
Από smartphones το 80% των visits
Μεγάλη ανάπτυξη του mobile commerce βλέπει η Statista, με τη ζήτηση για mobile-friendly λογισμικό να εντείνεται, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους όλο και περισσότερους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα smartphones τους για τις online αγορές τους. Το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista, στα smartphones αποδιδόταν σχεδόν το 80% όλων των επισκέψεων σε retail websites παγκοσμίως, καθώς και η πλειοψηφία των διαδικτυακών παραγγελιών.
In The News
Σε νέες συνεργασίες προχώρησε η Mediacube με την εταιρεία προϊόντων στοματικής υγιεινής Curaprox Greece και με τη Media Strom, με σκοπό την ανάπτυξη online στρατηγικής, ενώ επελέγη και από την ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου σε ιστοσελίδες της εταιρείας, μεταξύ άλλων.Η Sleed προέβη σε στρατηγική επένδυση στη NetSteps, με στόχο τη δημιουργία πρότυπου σχήματος στον χώρο των digital services. Τους Sleed και Quintessential εμπιστεύθηκαν οι εκδόσειςΜεταίχμιο για την ανανέωση του website τους, έργο για το οποίο η Sleed βασίστηκε στην πλατφόρμα της bizweb. Tη στρατηγική social media και τη δημιουργία περιεχομένου ανέλαβε η Sleed για το Sweetbay.gr.Νέες συνεργασίες ξεκίνησε η Generation Y με την GTP – Greek Travel Pages για την ανανέωση του news.gtp.gr και την JMCO, εταιρεία στον χώρο των κτηνιατρικών προϊόντων, για τη δημιουργία custom B2B πλατφόρμας, ενώ έφερε σε αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τη διεθνή πλατφόρμα live commerce, Buywith.Tις σημαντικότερες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες του 2025 στον τομέα του SEO παρουσίασε η Search Magic, στο SEO Trends Report 2025. Η έρευνα απευθύνθηκε σε επαγγελματίες του κλάδου με εξειδίκευση σε πληθώρα τομέων.- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Αγρότες και συνεταιρισμοί σε οικονομική ασφυξία
- ΥΠΕΝ: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταλλευτική δραστηριότητα
- Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία – Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
- Ν. Ανδρουλάκης: Το Π.Δ. 194/2025 οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση την ελληνική περιφέρεια
- Ford Explorer: Ένα απολαυστικό ηλεκτρικό SUV για αναψυχή και περιπέτεια
- Στην Κομισιόν η Έκθεση για την ελληνική οικονομία – Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
- Αναλυτικά τα επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα από τον ΟΠΕΚΑ
- Το οδόστρωμα γέμισε… λάχανα: Κλειστή για πάνω από 3 ώρες παρέμεινε η Αθηνών-Κορίνθου μετά από ανατροπή νταλίκας (vid)
- Φορολογικές δηλώσεις: Τελευταία ευκαιρία για την έκπτωση 4%
- Ελληνικό: Θα παραμερίσουν απόφαση του ΣτΕ για ΝΟΚ και θα προχωρήσουν με ΠΔ;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Marketing Week
- Baby Care Products: Kαμπάνιες με έμφαση σε ποιότητα και καινοτομία αυξάνουν το engagement
- ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Οχτώ διακρίσεις για τον όμιλο στα Sports Marketing & Sponsorship Awards 2025
- Για το μέλλον της ψηφιακής διαφήμισης
- AI in Marketing Conference: Το Marketing δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο…
- Εύη Μπουκώρου-Γεωργούδα, CEO, Generation Y: Ορίζοντας τη νέα εποχή του eCommerce: Στρατηγική, δεδομένα και ουσία – η προσέγγιση της Generation Y
- E-Commerce Solutions Providers: Eξατομίκευση και seamless εμπειρία ζητούν οι καταναλωτές

- Τελευταία Νέα Marketing Week
- E-Commerce Solutions Providers: Eξατομίκευση και seamless εμπειρία ζητούν οι καταναλωτές
- Baby Care Products: Kαμπάνιες με έμφαση σε ποιότητα και καινοτομία αυξάνουν το engagement
- AI in Marketing Conference: Το Marketing δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο…
- ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Οχτώ διακρίσεις για τον όμιλο στα Sports Marketing & Sponsorship Awards 2025
- Εύη Μπουκώρου-Γεωργούδα, CEO, Generation Y: Ορίζοντας τη νέα εποχή του eCommerce: Στρατηγική, δεδομένα και ουσία – η προσέγγιση της Generation Y
- Για το μέλλον της ψηφιακής διαφήμισης
- Η Μάριαμ Σάντρι στο Advisory Board του The Marketing Hub
- Spec 1,24 εκατ. ευρώ από την Κοινωνία της Πληροφορίας
- H Lidl Ελλάς απορροφά τον ΦΠΑ στα φρέσκα χοιρινά και βόεια κρεατικά
- Nέα λύση Oxygen Peppol AP
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- ΟΗΕ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα
- NielsenIQ: Πόσοι ψωνίζουν διαδικτυακά και τι προϊόντα επιλέγουν
- Ανδρουλάκης: Περαιτέρω απαξίωση της περιφέρειας το Π/Δ για τους οικισμούς
- Σε τροχιά σύγκλισης Ηνωμένο Βασίλειο – ΕΕ
- Λέσβος: Ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός μετά από φωτιά σε σπίτι
- ελίν: Στα €38,1 εκατ. τα EBITDA - Αύξηση 11% στον κύκλο εργασιών το 2024
- Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές
- Ford Explorer: Ένα απολαυστικό ηλεκτρικό SUV για αναψυχή και περιπέτεια
- Κέρδη στις ευρωαγορές με τα τριμηνιαία αποτελέσματα στο επίκεντρο
- Ν. Ανδρουλάκης: Το Π.Δ. 194/2025 οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση την ελληνική περιφέρεια