Bonus ύψους 540 εκατ. ευρώ καταβάλλει το Publicis Groupe

Ετήσιο bonus ύψους 540 εκατ. ευρώ πρόκειται να καταβάλει στο προσωπικό του το Publicis Groupe, διατηρώντας, ωστόσο, το μισθολογικό της κόστος από τον σημαντικό περιορισμό των δαπανών για freelance συνεργάτες κατά 27%, δηλαδή κατά 124 εκατ. ευρώ.

Τα ετήσια αποτελέσματα του ομίλου έδειξαν ότι διατήρησε το περιθώριο κέρδους του στο 18% -ένα υψηλό ποσοστό για την αγορά-, εν μέρει χάρη στη στρατηγική του απόφαση να μειώσει τη χρήση των freelancers. Άλλωστε, το Publicis Groupe επιδεικνύει τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα

στους Big 6 -τους έξι μεγαλύτερους ομίλους agencies, ήδη από την περίοδο της πανδημίας με τον Arthur Sadoun, Chief Executive Officer του, να κάνει λόγο για οργανική αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 6,3% στα 13,1 δισ. ευρώ το 2023. Ωστόσο, το συνολικό μισθολογικό κόστος του ομίλου, ο οποίος απασχολεί 102.000 άτομα, αυξήθηκε μόνο κατά 3,7% στα 8,5 δισ. ευρώ.

Το δε κόστος προσωπικού για το «σταθερό προσωπικό» αυξήθηκε κατά 6% στα 7,53 δισ. ευρώ, το οποίο συμβαδίζει περίπου με την αύξηση εσόδων, ωστόσο, το κόστος των freelancers μειώθηκε κατά 27% στα 332 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Publicis αύξησε και την ετήσια δεξαμενή bonus για το προσωπικό της κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ, στα 540 εκατ. ευρώ, τα οποία περιελάμβαναν κίνητρα που βασίζονται σε μετοχές.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bonus, 540,Publicis Groupe