H Οgilvy εντοπίζει Social Media Trends που θα διαμορφώσουν το 2024

Ο τρόπος που διαμορφώνεται η κουλτούρα πλέον έχει αλλάξει. Τα Social Media επέτρεψαν την ανάδυση ενός πιο αποκεντρωμένου τρόπου δημιουργίας των τάσεων, από κάτω προς τα πάνω. Και ο ρυθμός, η ταχύτητα και η επιδραστική δύναμη των κοινωνικών δικτύων αναδιαμορφώνουν τον κόσμο, επιτρέποντας την εμφάνιση sub-cultures και μετατοπίζοντας τη δύναμη στους καταναλωτές και τις κοινότητες.

Αυτό είναι ένα νέο πλαίσιο, στο οποίο δεν υπάρχει μία, κύρια, εύκολα κατανοητή,

mainstream κουλτούρα. Για να κερδίσουν την προσοχή των χρηστών και να συνδεθούν σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι μάρκες πρέπει να δημιουργούν περιεχόμενο και να αλληλοεπιδρούν με τους fans, με γνώμονα την ενσυναίσθηση, όπως ποτέ άλλοτε.

Στο νέο της report «Social Media Trends 2024» η Ogilvy αξιολόγησε τις εξελίξεις στο μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2023 και, στη συνέχεια, εξέτασε το μέλλον μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού, γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο για το 2024, εκτός από ένα πράγμα: «Το ότι θα υπάρξει σημαντική αβεβαιότητα». Τέλος, προσδιόρισε τις 10 επιμέρους τάσεις που εντάσσονται σε αυτή τη μεγαλύτερη στροφή προς ένα culture-first social σκηνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα