Advisable: «Το AI αυξάνει κατά 10%-20% τον τζίρο ενός e-shop»

Παρουσία στην εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδας», είχε ο Βασίλης Καλλάρας, CEO της Advisable, με αφορμή τη συμμετοχή της, ως χρυσού χορηγού, στο AI in Marketing Conference της Boussias Events. Ο Β. Καλλάρας ανέφερε ότι η Advisable «έχει δημιουργήσει ένα σύστημα συλλογής δεδομένων από τους χρήστες και, για να το πάμε λίγο πιο πίσω, έναν πωλητή τεχνητής νοημοσύνης».

Εξήγησε ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αναπαριστά

τον πωλητή μέσα σε ένα website, που έχει δημιουργήσει η Advisable, δίνει τη δυνατότητα στον e-retailer να πωλεί τα προϊόντα που θέλει, αυτά που έχει περισσότερο σε στοκ ή προϊόντα τα οποία αφορούν σε συγκεκριμένες ομάδες, προωθώντας στον κατάλληλο χρήστη τα κατάλληλα προϊόντα.

Σημείωσε δε, ότι η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι το AI παρέχει αύξηση 10% έως 20% στον τζίρο ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ, τα επόμενα τρία χρόνια, εκτιμά ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα εκτοξευθεί -ξανά- και θα πάρει αρκετά περισσότερα μερίδια, κυρίως, διότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί, σε όλο το διαδικτυακό funnel, προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε καταναλωτή, μυώντας τον προς την κατεύθυνση που επιθυμεί.

Επιπλέον, προσέθεσε ότι, το eCommerce είναι μια τεχνολογία με την οποία ο e-retailer μπορεί να στοχεύσει ο ίδιος και ανέφερε ότι το κοινό δεν θα πρέπει να τρομάζει με την τεχνητή νοημοσύνη και ότι αυτό που επιθυμεί η Advisable είναι να αναπτύξει λογισμικό το οποίο θα είναι και εξαγώγιμο. Δείτε το βίντεο.



Keywords
Τυχαία Θέματα