1 στους 3 επιθυμεί αύξηση των αγοραστικών επιλογών στα s/m, εκτός τροφίμων

Πρώτες επιλογές τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα και τα Είδη Καπνιστού.

Tο κατά πόσο οι αγοραστές είναι ικανοποιημένοι ή αν θα επιθυμούσαν να βρίσκουν στα καταστήματα σουπερμάρκετ και κάποιες άλλες κατηγορίες αγαθών, εξέτασε μεταξύ άλλων η πρόσφατη κυλιόμενη έρευνα καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ. Το 67% ή 2 στους 3 καταναλωτές δηλώνουν ικανοποιημένοι με την γκάμα προϊόντων που βρίσκουν στα σουπερμάρκετ.

Παράλληλα όμως, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό 33% που δηλώνει ότι υπάρχουν προϊόντα τα οποία θα ήθελε να αγοράζει από το σουπερμάρκετ, αλλά σήμερα δεν είναι διαθέσιμα σε αυτά. Στο ερώτημα με

ελεύθερη απάντηση σε σχέση με το ποια επιπλέον προϊόντα θα ήθελαν να πωλούνται στα σουπερμάρκετ, η πρώτη κατηγορία με διαφορά αφορούσε τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, η οποία με την εξαίρεση των βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής σήμερα απαγορεύεται να διατίθεται από τα σουπερμάρκετ.

Δεύτερη κατηγορία ήταν τα είδη καπνιστού, μία κατηγορία η οποία αν και επιτρέπεται η πώληση της στα σουπερμάρκετ δεν είναι χρηματοοικονομικά ελκυστική για το οργανωμένο λιανεμπόριο. Ακολουθούν τα είδη της άμεσης επικαιρότητας, αντισηπτικά, γάντια και μάσκες, τα οποία σε κάποια καταστήματα διατίθεται και σε κάποια άλλα όχι, ενώ σημαντικό ποσοστό λαμβάνουν και τα είδη κήπου, τα καλλυντικά, τα βιβλία και η γραφική ύλη.

Σχετική με την πρόθεση περιορισμού των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού ήταν η νομοθέτηση της υποχρέωσης των καταστημάτων σουπερμάρκετ να πωλούν υποχρεωτικά εφημερίδες περιοδικά. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη κατηγορία δεν αναφέρθηκε από κανέναν καταναλωτή ως ζητούμενο για αγορά από το σουπερμάρκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα