Βίκυ Κουλιανού σε γερμανική εφημερίδα:"Εμείς οι Έλληνες..."

19:16 16/10/2011 - Πηγή: TVNea
Για να γίνεις πρωτοσέλιδο ως Ελληνίδα σε μία από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της Γερμανίας, πρέπει σίγουρα να έχεις να πεις κάτι. Η Βίκυ Κουλιανού τα κατάφερε. Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα "SZ" μιλά για μόδα, την κρίση και την πατρίδα της, την Ελλάδα. Στο tvnea συλλέξαμε τα στιγμιότυπα και σας τα παρουσιάζουμε, το Domenica επιστρέφει την επόμενη Κυριακή.


Βίκυ Κουλιανού:   
"Οι Έλληνες είναι ελεύθερες ψυχές. Κανείς δεν θα μας πει, τι πρέπει να κάνουμε. Ο Έλληνας πρέπει να το θέλει, για να το κάνει..."
Διαβάστε όλη την συνέντευξη στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ήταν το πιο πετυχημένο μοντέλο της χώρας μας. Έζησε στο Μιλάνο, έπινε καφέ με την Cindy Crawford, έχει δουλέψει για τους οίκους μόδας Dior, Versace, Valentino, φωτογραφήθηκε για το Marie Claire και την Vogue. Στα 41 της χρόνια, η Βίκυ Κουλιανού πιο ώριμη από ποτέ μιλά για τα πάντα. «Στην Ελλάδα μου έλεγαν πως δεν κάνω, γιατί είμαι ψηλή και όλοι μου έλεγαν πως πρέπει να κάνω κάτι με την μύτη μου».
Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Στα 19 της εγκατέλειψε την Ελλάδα για να σταθεί μπροστά από το οίκο Armani. «Θυμάμαι τότε, μου είπε κοφτά "Βασιλική, έχετε αρκετά μεγάλα χέρια" - Αυτό ήταν με διάλεξε ανάμεσα σε χίλιες κοπέλες». Ακολούθησαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής της.
Το 1993 επιστρέφει στην Ελλάδα και παρουσιάζει παρέα με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το «Φαντάστικο» και λίγο καιρό αργότερα αποφασίζει να σταματήσει το μοντελιγκ. Παίρνει μαθήματα υποκριτικής και συμμετέχει σε τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Η επιτυχία της πασαρέλας όμως, δεν επαναλαμβάνεται. Το 2006 κάνει στροφή στην καριέρα και ταυτίζει την μόδα και την τέχνη, ένα όνειρο ζωής. «Ξεκίνησα την καριέρα μου ως σχεδιάστρια, λίγο πριν εμφανιστούν τα πρώτα στοιχεία της κρίσης», δηλώνει. Το 2001 η Ελλάδα εισήλθε στο Ευρώ και η οικονομία έβλεπε τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης, το 2004 η Ελλάδα πανηγυρίζει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατρέπονται ένα «απέραντο πάρτι». Το 2007 παρουσιάζει την πρώτη κολεξιόν ρούχων, λίγο νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι καταστροφικές και κυρίως φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, μία κατάσταση που ξεγύμνωσε το κράτος. Το 2010 ανοίγει το πρώτο της κατάστημα ρούχων. Η χρονιά της κρίσης, η χρονιά που όλοι μας θα χάσουμε το 1/3 του μισθού μας, σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί δεν περίμενε ή αν φοβήθηκε να ανοίξει το μαγαζί της, δηλώνει απότομα: «Φοβήθηκα. Αλλά όχι, δεν ήθελα να το καθυστερήσω. Δεν θα περίμενα». Η Κουλιανού έχει τυχερό, ο κόσμος μπαίνει στο μαγαζί της, με την ελπίδα να την δει από κοντά.
«Ο κόσμος μπαίνει στο μαγαζί μου και είναι απελπισμένος. Που θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα διάφορα χαράτσια που επιβάλλουν οι κυβερνώντες?» και συνεχίζει «είναι άδικο, τόσο άδικο. Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους πια. Νιώθουμε φυλακισμένοι και αυτό δεν είναι στην φύση μας». Συγκινητικά λέει: «Οι Έλληνες είναι ελεύθερες ψυχές. Κανείς δεν θα μας πει, τι πρέπει να κάνουμε. Ο Έλληνας πρέπει να το θέλει, για να το κάνει».
Για την πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα