Βέλγιο-Αζερμπαϊτζάν-Μολδαβία: ακούστε τα τραγούδια τους για τη Eurovision!

17:15 17/3/2014 - Πηγή: TVNea
Τις 36 από τις συνολικά 37 φετινές συμμετοχές για τον 59ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ακούσουμε και να παρακολουθήσουμε, αφότου το περασμένο Σαββατοκύριακο το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο και η Μολδαβία απέλεξαν τελικά τα δικά τους κομμάτια.

Αζερμπαϊτζάν
Τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να κυματίσει η Dilara Kazimova, ερμηνεύοντας το κομμάτι "Start a Fire" ("Άναψε μια φωτιά"). Η 30χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός είχε κερδίσει τον εθνικό τελικό της χώρας της
στις 2 Μαρτίου και έλαβε έτσι το δικαίωμα να εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Η επίσημη κυκλοφορία του κομματιού έγινε μόλις χθες, με την παράλληλη κυκλοφορία του video clip. Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική μπαλάντα.

Βέλγιο
O Alex Hiersoux επιλέχθηκε από κοινό και κριτική επιτροπή ως το καταλληλότερος να εκπροσωπήσει τα βελγικά χρώματα τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπενχάγη της Δανίας. Το κομμάτι φέρει τον τίτλο "Mother" και θα διαγωνιστεί στο β' μισό του Α' Ημιτελικού στις 6 Μαΐου.

Μολδαβία
Παρά τη δεινή οικονομική της κατάσταση και τα ισχά κρατικά κονδύλια που προσφέρονται για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision, η Μολδαβία καταφέρνει και φέτος να δώσει το παρόν στον διαγωνισμό, σε αντίθεση με αρκετές άλλες βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη). Η Cristina Scarlat και η δυναμική μπαλάντα "Wild Soul" θα εκπροσωπήσουν τη μολδαβική σημαία στη σκηνή της Κοπενχάγης στο β' μισό του Α' Ημιτελικού στις 6 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα