Το σχέδιο για το Ελληνικό! Ένα διεθνές project. Photos + videos!

12:00 15/3/2014 - Πηγή: TVNea

Τα σχέδια της Lamda Development προβλέπουν πως η έκταση του πάρκου που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό θα είναι κατά 15 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον Εθνικό Κήπο. Με ανακοίνωσή της η Lamda Development γνωστοποιεί ότι η τεχνική προσφορά της επένδυσης για το Ελληνικό έχει εγκριθεί αφού πληροί τους όρους της προκήρυξης και είναι συμβατή με τις απαιτήσεις της. Η αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς
αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή το γεγονός αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο όπου η Lamda Development περιγράφει τι περιλαμβάνει το επενδυτικό της σχέδιο για το Ελληνικό.
Συγκεκριμένα, η επένδυση ύψους 7 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει ουρανοξύστες, την αποξήλωση 3 εκ. τετραγωνικών μέτρων τσιμέντου, τη δημιουργία πάρκου έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ. - ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα παγκοσμίως - αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο, με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, συντήρηση παλαιών κτιρίων, καθώς και τουριστικές υποδομές, μαρίνες, εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει περίπου 15.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της επένδυσης στο Ελληνικό, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Τα φορολογικά έσοδα που θα έχει το δημόσιο σε ετήσια βάση όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ακίνητο έχει περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό, περισσότερο από δύο φορές το μέγεθος του Hyde Park στο Λονδίνο και σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Central Park στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, αποκαλύπτεται ότι θα κατασκευαστεί ένα εντυπωσιακό έργο, το Marina Residential Tower το οποίο θα αποτελέσει θεματικό τοπόσημο το οποίο θα φέρει τη σφραγίδα του μεγάλου Βρετανού αρχιτέκτονα Norman Foster ο οποίος έχει υλοποιήσει ανάλογους εντυπωσιακούς πύργους σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρει ακόμη ότι θα αφαιρεθούν πάνω από 3 εκατ. τ.μ. τσιμέντο, θα ανακαινιστούν δεκάδες κτίρια, θα δημιουργηθεί μια παράκτια πόλη προσβάσιμη σε όλους για αγορές και ψυχαγωγία.

Το πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού και έτσι όπως αναμένεται να διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού τουρισμού προσελκύοντας πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Στο επενδυτικό σχήμα όπως είναι γνωστό συμμετέχουν εκτός της Lamda Development η κινεζική Fosun και η αραβική Al Maabar με επενδύσεις πολλών δις στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

πηγές: vimaonline.gr, imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα